"Mēs arī kļūdāmies." Cipruss komentē Porziņģa lietu un atgrieztās biļetes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.
Latvijas Basketbola savienības ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss. Foto: Lita Millere/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) pēc Latvijas vīriešu basketbola izlases kvalificēšanās Pasaules kausa finālturnīram saskārās ar vairākiem izaicinājumiem, kurus izdevies pārvarēt, preses konferencē teica LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Latvijas vīriešu basketbola izlase pēc tam, kad nekvalificējās Eiropas čempionāta finālturnīram, pirmo reizi vēsturē spēja sasniegt Pasaules kausa finālturnīru, un Cipruss atklāja, ka šāda veida sasniegumi rada arī papildu izaicinājumus.

"Ne tikai pēdējā mēneša laikā, bet visa gada laikā esmu saskāries ar vairākiem izaicinājumiem. Ar lielām uzvarām un sasniegumiem nāk lieli izaicinājumi. Pirms trijiem gadiem, kad zaudējumā Bulgārijai un bijām apakšā, gājām soli pa solim uz augšu kā komanda. Protams, kaut kurā pozīcijā ar spēlētājiem vai komunikācijā tika pieļautas kaut kādas kļūdas, bet tas ir cilvēcīgi," norādīja Cipruss.

Viņš uzsvēra, ka jau sākoties sagatavošanās posmam pirms Pasaules kausa bija zināms, ka četri spēlētāji uzreiz nevarēs pilnvērtīgi iesaistīties treniņu procesā, taču, sekojot individuālajiem plāniem, divi no viņiem, Dāvis Bertāns un Anžejs Pasečņiks, šobrīd ir ierindā un gatavi palīdzēt izlasei.

"Diemžēl, ne vienmēr tas plāns rit tā, kā gribētos. Uzreiz teikšu, ka tas nebija ar ļaunu nodomu un nebija koncentrēts uz spēļu izpārdošanu. Vienkārši es arī cerēju un gribēju, lai viss būtu labi, man arī bija signāli, ka ar Kristapu Porziņģi viss būs kārtībā, taču ne vienmēr dzīvē viss arī iet labi. Mēs arī kļūdāmies," skaidroja LBS ģenerālsekretārs.

Pēc tam, kad otrdien kļuva zināms, ka Latvijas izlasei šovasar nevarēs palīdzēs Kristaps Porziņģis, LBS piedāvāja iespēju līdzjutējiem, kuri laukumā vēlējās redzēt tieši Porziņģi, atgriezt savas biļetes.

"Izskanēja ziņas, ka ir atgrieztas 74 biļetes. Manuprāt nevienā brīdī nesolījām, ka kādā spēlē būs noteikts spēlētājs. Ļoti atvainojos šiem cilvēkiem," piebilda Cipruss.

Tāpat LBS ģenerālsekretārs stāstīja, ka Indonēzijā, kas ir musulmaņu valsts, uz spēlētāju formām nedrīkst attēlot azartspēļu kompāniju vārdus vai logotipus, tāpēc Latvijas izlases spēlētāju formas izskatīsies nedaudz citādāk kā ierasts, jo viens no valstsvienības sponsoriem ir "Olybet sporta bārs".

Latvijas valstsvienībai līdz Pasaules kausa finālturnīram vēl paredzēti divi mači Taivānā, tiekoties ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu