Ābols pagaidām nav uzrunāts turpmākajam darbam Latvijas izlases treneru kolektīvā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artis Ābols
Artis Ābols Foto: Jānis Škapars/TVNET

Artis Ābols pagaidām nav uzrunāts darbam Latvijas hokeja izlases treneru kolektīvā arī turpmāk, tā speciālists pauda sarunā Latvijas Televīzijas (LTV) raidierakstā "Sporta studijas aizkulises".

Augusta sākumā Latvijas Hokeja federācija (LHF) paziņoja, ka vēl uz diviem gadiem pagarina līgumu ar līdzšinējo galveno treneri Hariju Vītoliņu, kura vadībā valstsvienība šopavasar pirmo reizi vēsturē izcīnīja pasaules čempionāta bronzas godalgas.

Jau uzreiz pēc jaunā līguma izziņošanas LHF pauda, ka palīgu izvēle būs paša Vītoliņa ziņā. Maijā notikušajā pasaules čempionātā Vītoliņam asistēja Ābols, Lauris Dārziņš, Peteri Nummelins, Artūrs Irbe un Raimonds Vilkoits.

Ābols sarunā "Sporta studijas aizkulisēs" sacīja, ka pagaidām neviens viņu jaunai sadarbībai nav uzrunājis. 

"Nemāku teikt. Tas jāprasa Harijam Vītoliņam. Sarunas nav bijušas," situāciju īsumā ieskicēja treneris Ābols.

Latvijas izlase savus pirmos treniņus un spēles gaidāmajā sezonā aizvadīs novembrī. Četru nāciju turnīrs šogad norisināsies Latvijā, kurā bez mājinieces startēs arī Dānija, Norvēģija un Francija.

Pēcāk decembrī Latvijas izlase dosies uz turnīru Norvēģijā, bet jau pavasarī notiks sagatavošanās pasaules čempionātam Čehijas pilsētās Ostravā un Prāgā.

Nākamā gada augusta beigās Rīgā startēs 2026. gada olimpisko spēļu fināla kvalifikācijas turnīrs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu