Video Jurģis Kalns: "Partizani" provocēja un vilka spēles laiku

CopyDraugiem X Whatsapp
Jurģis Kalns
Jurģis Kalns Foto: Jānis Līgats

Latvijas futbola kluba "Valmiera" pretiniece UEFA Konferences līgas kvalifikācijas trešajā kārtā Tirānas "Partizani" atbildes spēlē valmieriešus provocēja, pēc neveiksmes izcēla "Valmieras" galvenais treneris Jurģis Kalns.

Ceturtdien "Valmiera" viesos ar rezultātu 0:1 piekāpās "Partizani" un divu spēļu summā zaudēja ar 1:3, neturpinot cīņu par iekļūšanu Konferences līgas grupu turnīrā.

"Žēl, ka neizdevās pārvarēt šo barjeru, jo tas bija iespējams. Divu spēļu summā mums bija iespējas pārvarēt šo kārtu, bet diemžēl tas neizdevās. Tagad varam tikai kost pirkstos, ka Eirokausu sezona mums ir beigusies," teica Kalns.

""Partizani" spēlēja tā, ka bija vairākas provokācijas un laika vilkšana. Tas ir standarta Balkānu futbola stils, par to runājām un bijām gatavi, ka tā notiks. Mums bija jāgūst vārti laicīgāk, lai nomierinātu spēli, bet 11 metru soda sitiens šodien sajauca gaisu un nāca viņiem tikai par labu. Viņi varēja pēc tam pilnā mērā sākt provocēt. Protams, tas piederas pie lietas, bet ar to vajag cīnīties," turpināja treneris.

Viņš norādīja, ka tiesneši ar laika vilcināšanu var cīnīties ar pirmajā minūtēm un nepielikt vairāku minūšu kompensācijas laiku, liekot futbolistiem laukumā dažreiz pavadīt pat vairāk nekā 100 minūtes.

"Bijām gatavi, ka tā būs. Nespējām arī gūt vārtus, jo epizodes bija, taču tās nerealizējām. Otrajā puslaikā it sevišķi. Jāieslēdzas spēlē ir uzreiz, nevis pēc 11 metru soda sitiena vai pēc tam, kad puslaikā kārtīgi parunājām," piebilda treneris.

Valmieras un Tirānas komandas kā savu valstu čempiones Eirokausu sezonu sāka UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, kur Latvijas vienība divu maču summā ar 2:4 zaudēja Ļubļanas "Olimpija", bet Albānijas klubs ar 1:3 atzina Barisavas BATE pārākumu. Vienības nonāca UEFA Konferences līgas čempionu zarā, kur iepriekšējā kārtā "Valmiera" ar 10:0 sagrāva "Tre Penne", bet "Partizani" ar 5:1 guva virsroku pār Eskaldezas "Atletic"

Grupu turnīra sasniegšanai nepieciešams pārvarēt kopumā četras kvalifikācijas kārtas.

Šīs sezonas UEFA Konferences līgas fināls notiks nākamā gada 29.maijā Grieķijas galvaspilsētā Atēnās.

Pagājušajā sezonā par UEFA Konferences līgas uzvarētāju kļuva Anglijas premjerlīgas klubs Vesthemas "United", kas finālā ar 2:1 pārspēja Itālijas A sērijas vienību Florences "Fiorentina".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu