Jonass izcīna 13.vietu MXGP posma kvalifikācijā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass
Latvijas motokrosa braucējs Pauls Jonass Foto: Bavo Swijgers (@shotbybavo)

Sestdien Nīderlandē Latvijas motosportists Pauls Jonass  ieņēma 13.vietu pasaules motokrosa čempionāta 16.posma kvalifikācijas sacensībās prestižākajā MXGP klasē.

Kvalifikācijā uzvarēja francūzis Romēns Fevrs, kurš par 1,2 sekundēm pārspēja nīderlandieti Glenu Koldenhofu, bet par 3,8 sekundēm - spāni Horhi Prado. "Standing Construct Honda" braucējs Jonass atpalika vairāk nekā minūti.

Viens no mājinieku favorītiem Džefrijs Herlingss treniņā krita un lauza atslēgas kaulu, kā dēļ šī posma sacensības viņam ies secen.

Sacensību braucieni notiks svētdien.

Iepriekšējā posmā Jonass pēc vairāku mēnešu pauzes atgriezās MXGP sacensībās un izcīnīja augsto piekto vietu.

Ieskaitot arī kvalifikācijā iekrātos punktus, kopvērtējumā pārliecinošs līderis ar 778 punktiem ir Prado, kurš tuvāko sekotāju Fevru apsteidz par 96 punktiem, bet vēl 72 punktus mazāk sakrājis šveicietis Žeremī Sīvers. Jonass trīs posmos guvis 85 punktus un ir 23.vietā.

Pēc posma Nīderlandē līdz sezonas beigām būs palikuši trīs etapi.

2022.gada čempionātā uzvarēja slovēnis Tims Gajsers, aiz sevis atstājot šveicieti Žeremī Sīveru un spāni Horhi Prado. Latvijas motosportists Jonass, kurš nestartēja trijos posmos, sezonu noslēdza devītajā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu