Timma varēs piedalīties izlases pārbaudes mačā ar Puertoriko

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma
Jānis Timma Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Basketbola savienība (LBS) vēsta, ka svētdien Taivānā gaidāmajā Latvijas vīriešu izlases pārbaudes spēlē ar Puertoriko varēs piedalīties Jānis Timma.

Latvijas basketbolisti svētdien Taivānā pirmspēdējā pārbaudes mačā pirms Pasaules kausa finālturnīra tiksies ar Puertoriko. Spēle sāksies plkst.9 pēc Latvijas laika, tiešraidē to pārraidot kanālam LTV7.

LBS informē, ka sestdien visi 14 basketbolisti aizvadīja pilnvērtīgu treniņu, un paredzams, ka svētdien pirmo reizi šovasar spēlē piedalīsies arī Timma. Komandai pievienojušies arī Jānis Strēlnieks un Kristaps Porziņģis, kuri trenējas saskaņā ar rehabilitācijas plānu, taču Pasaules kausa izcīņā palīdzēt nevarēs.

Latvijas un Puertoriko komandas līdz šim tikušās vienu reizi - 2016.gadā Belgradā olimpiskā kvalifikācijas turnīrā pusfinālā latvieši piekāpās ar 70:77.

Gatavojoties Pasaules kausa izcīņai Puertoriko komanda pārbaudes spēlē pārspēja Dominikānas Republikas izlasi (93:86), bet zaudēja ASV (74:117), Itālijai (65:98), Serbijai (75:110) un sestdien arī Lietuvai (80:93).

Pirms došanās uz Džakartu Latvijas basketbolisti otrdien cīnīsies ar Lietuvu.

Āzijā Latvijas izlases rīcībā ir 14 basketbolisti: Rodions Kurucs, Mareks Mejeris, Dāvis Bertāns, Dairis Bertāns, Anžejs Pasečņiks, Jānis Timma, Rolands Šmits, Artūrs Strautiņš, Klāvs Čavars, Aigars Šķēle, Andrejs Gražulis, Artūrs Kurucs, Artūrs Žagars, Kristers Zoriks. Finālturnīram varēs pieteikt 12 basketbolistus.

Visās četrās Latvijā aizvadītajās spēlēs latvieši izcīnīja uzvaras - Liepājā ar 87:77 uzvarēja Zviedriju, bet Rīgā ar 82:57 - Gruziju, ar 74:69 - Dominikānas Republiku un ar 94:57 - Somiju.

Otrdien Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis paziņoja, ka pēdas savainojuma dēļ nevarēs piedalīties Pasaules kausa finālturnīrā, kur nespēlēs arī traumas ārstējošie Rihards Lomažs un Jānis Strēlnieks. Pirms došanās uz Āziju no izlases tika atskaitīti Toms Leimanis un ar komandu treniņprocesā strādājušais Mārcis Šteinbergs.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidātu saraksts 2023.gada Pasaules kausa finālturnīram:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Mareks Mejeris (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Dāvis Bertāns (Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečņiks ("Palencia", Spānija), Jānis Timma (bez kluba), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars (Jokohamas "Exellence", Japāna), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Artūrs Kurucs (Patras "Promitheas", Grieķija), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkim Spor", Turcija).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu