VIDEO Sacensību līdere Bola pirms finiša piedzīvo kritienu, Nīderlandei zaudējot medaļu 4x400 metru stafetē

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Femke Bola
Femke Bola Foto: Ekrānuzņēmums no Twitter ieraksta

Pasaules čempionātā vieglatlētikā ar jaunu pasaules rekordu 4x400 metru stafetē uzvaru izcīnīja ASV izlase, bet Nīderlandes sprintere Femke Bola līderes statusā piedzīvoja kritienu tieši pirms finiša, līdz ar to Nīderlandes komandai medaļa gāja secen.

Pirms tam 10 000 metru skrējienā finiša taisnē krita arī Nīderlandes garo un vidējo distanču skrējēja Sifana Hasana.

Pēdējā etapā Bola bija līdere, bet finiša taisnē viņai pietuvojās Aleksisa Holmsa no ASV. Nīderlandiete zaudēja līdzsvaru un dažus metrus pirms finiša krita, atvadoties no izredzēm izcīnīt kaut sudraba medaļu, jo nenoturēja rokā stafetes kociņu.

ASV kvartets, kura sastāvā bija Džastins Robinsons, Rouzija Efionga, Metjū Bolings un Holmsa, finišēja trīs minūtēs un 8,80 sekundēs, kas ir jauns pasaules rekords.

Sudraba medaļas izcīnīja Lielbritānijas komanda (3:11,06), kuras sastāvā bija Lūiss Devijs, Levieija Nīlsena, Rio Mičems un Jemi Mērija Džona, bet bronzu guva čehi (3:11,98) Matejs Kseks, Tereza Petržilkova, Patriks Šorms un Lada Vondrova. Gan briti, gan čehi laboja nacionālos rekordus.

ASV sportists Raiens Krouzers pasaules čempionātā izcīnīja zelta medaļu lodes grūšanā ar raidījumu tuvu pašam piederošajam pasaules rekordam.

Krouzers finālā ar 22,63 metru tālu raidījumu jau pirmajā sērijā kļuva par līderi, nevienam nepārspējot viņa rezultātu. Nākamajos divos piegājienos viņš lodi grūda 22,98 un 22,28 metru tālumā, ceturtais un piektais mēģinājums netika ieskaitīti, bet sacensību noslēgumā amerikānis lodi raidīja 23,51 metra tālumā.

Pēdējo divu pasaules čempionātu un olimpisko spēļu uzvarētājs Krouzers laboja planētas meistarsacīkšu rekordu. No pašam piederošā pasaules rekorda, kuru viņš sasniedza maija nogalē, viņš atpalika tikai par pieciem centimetriem.

Krouzers augstvērtīgo rezultātu sasniedza, spītējot trombam labajā kājā.

Sudraba medaļu ar jaunu personīgo rekordu - 22,34 metriem - izcīnīja itālis Leonardo Fabri, bet trešais bija Krouzera tautietis Džo Kovačs ar 22,12 metru tālu raidījumu, kas bija septiņus centimetrus tālāks par ceturto vietu guvušā jaunzēlandieša Toma Volša rezultātu.

Pasaules meistarsacīkstēs, kas Budapeštā norisināsies līdz 27.augustam, piedalīsies apmēram 2000 sportistu no 202 valstīm, tajā skaitā deviņi Latvijas vieglatlēti

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu