Ansons Baltijas ceļa velobrauciena trešajā posmā izcīna 23.vietu

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Riteņbraucējs Kristers Ansons piedalās Latvijas čempionātā šosejas riteņbraukšanā Biķernieku trasē.
Riteņbraucējs Kristers Ansons piedalās Latvijas čempionātā šosejas riteņbraukšanā Biķernieku trasē. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas riteņbraucējs Kristers Ansons svētdien Panevēžā notikušajā "Baltic Chain Tour" jeb Baltijas ceļa velobrauciena (UCI kat.2.2) trešajā posmā ieņēma 23.vietu.

Panevēžas apkārtnē riteņbraucēji svētdien veica 156,5 kilometrus līdzenumā.

Uzvaru lielās grupas finišā izcīnīja dānis Madss Lanbdo ("Uno-X Dare"), distanci veicot trijās stundās deviņās minūtēs un 17 sekundēs.

Ar tādu pašu laiku otro un trešo vietu ieņēma "Maloja Pushbikers" komandas braucēji attiecīgi itālis Filipo fortins un nīderlandietis rojs Ēftings-Blūms.

Vadošajā grupā 23.vietā finišēja Latvijas izlases braucējs Ansons, grupā, 43.vietu ieņēma Alekss Krasts ("Tartu 2024"), 51.vietu - Kārlis Valters Grundulis, 73.vietu - Agris Vindecs, 76.vietu - Kārlis Klismets 105.vietu 125 braucēju konkurencē - Renāts Štāls, bet 108.vietu - vēl viens Latvijas izlases pārstāvis Rihards Reinfelds.

Triju posmu kopvērtējumā par uzvarētāju kļuva pirmajā posmā uzvarējušais Igaunijas riteņbraucējs Raits Erms, kurš par divām sekundēm apsteidza "Alpecin-Deceuninck" otrās komandas pārstāvi vācieti Henriju Ūligu, bet par 14 sekundēm - Fortinu.

No Latvijas riteņbraucējiem visaugstāk tika Klismets, kurš finišēja 21.vietā, uzvarētājam piekāpjoties divas minūtes un 48 sekundes.

32.vietu ieņēma Krasts (+3:18), 59. - Vindecs (+3:41), 70. - Ansons (+4:04), 78.vietu - Štāls (+4:27), 99. - Reinfelds (+6:03) un 103. - Grundulis (+6:19).

Jauno braucēju konkurencē Klismets finišēja desmitais.

"Baltic Chain tour" ir trīs Baltijas valstu daudzdienu sacensības šosejas riteņbraukšanā, kas tiek rīkotas par godu 1989.gada akcijai "Baltijas ceļš", kurā divi miljoni iedzīvotāji Latvijā, Lietuvā un Igaunijā sadevās rokās 600 kilometru garumā, lai nevardarbīgā veidā iestātos par valstu neatkarību.

Velobraucienā piedalījās 25 komandas, kas ir maksimālais skaits vienās UCI raudzes sacensībās. Starp dalībniecēm bija arī "Alpecin-Deceuninck" un "Uno-X" otrās komandas, kā arī Latvijas, Igaunijas un Vācijas nacionālās vienības.

Sacensības tika atjaunotas 2011.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu