Dairis Bertāns: Esam priecīgi par veiksmīgo sēriju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs Dairis Bertāns (nr.9, baltā tērpā)
Latvijas vīriešu basketbola valstsvienības spēlētājs Dairis Bertāns (nr.9, baltā tērpā) Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase izcīnījusi jau 14 uzvaras pēc kārtas. Prieku par veiksmīgo sēriju neslēpj komandas kapteinis Dairis Bertāns.

Latvijas valstsvienība svētdien Taivānā pārbaudes spēlē pārspēja Puertoriko izlasi ar rezultātu 84:72 (14:13, 35:33, 58:51).

Abas komandas gatavojas Pasaules kausa izcīņas finālturnīram, kas 25. augustā sāksies Indonēzijā, Filipīnās un Japānā.

Latvijas izlasē patlaban ir 14 kandidāti, kuri turpina pretendēt uz līdzdalību Pasaules kausa izcīņā. Svētdien malā palika Andrejs Gražulis un Artūrs Strautiņš.

Savukārt pirmo reizi šovasar pārbaudes spēlē piedalījās Jānis Timma, kurš 19 minūtēs guva trīs punktus, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas un veica divas rezultatīvas piespēles.

Latvijas komandai spēles lielākajā daļā piederēja iniciatīva, tomēr viduvējās metienu precizitātes dēļ pārsvars auga lēnām.

Visā spēlē 2p. 17/31 – 20/38, 3p. 12/33 – 5/22, soda metieni 14/22 – 17/23. Cīņā pie groziem bija līdzvērtīga (38-40), latvieši pieļāva mazāk kļūdu (13-17).

Artūram Žagaram un Rolandam Šmitam katram 14 punkti, Dāvim Bertānam 13, Marekam Mejerim 10.

"Šis bija labs veids, kā sākt šo miniturnīru un pēc gara ceļa citā laika joslā atrast spēles ritmu. Rotējām visus 12 spēlētājus. Lielākā daļa izskatījās labi, spēles laikā sniegums uzlabojās. Ejam uz priekšu – pēdējo pārbaudi pirms starta Pasaules kausa izcīņā," Latvijas Basketbola savienība citē Latvijas valstsvienības galveno treneri Luku Banki.

"Esam priecīgi par uzvaru, par to, ka turpinās veiksmīgā sērija. Bet svarīgākais, ka pēc garā, nogurdinošā ceļa izturējām spiedienu, un tikām galā ar pretinieku agresivitāti. Īpaši otrajā puslaikā," norādīja komandas kapteinis Dairis Bertāns.

Latvijas izlasei šī ir piektā uzvara vasaras pārbaudes spēlēs un kopumā jau 14. panākums pēc kārtas.

Puertoriko valstsvienība sešās pārbaudes spēlēs izcīnījusi tikai vienu uzvaru.

Latvijas izlase gatavošanos Pasaules kausam noslēgs otrdien, 22. augustā, plkst. 14.00 pēc Latvijas laika ar pārbaudes spēli pret Lietuvas izlasi (LTV7 tiešraide).

Šovasar sagatavošanās ciklā Latvijas izlase Liepājā ar 87:77 uzvarēja Zviedriju, bet Rīgā ar 82:57 – Gruziju, ar 74:69 – Dominikānas Republiku un ar 94:57 – Somiju.

Latvijas izlase Pasaules kausa grupu turnīra spēles aizvadīs Indonēzijas pilsētā Džakartā. Mūsējiem pretī stāsies Libāna, Francija un Kanāda. Apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs Top 16.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu