Mārtiņš Sesks: Aizvadīta ļoti smaga nedēļa

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mārtiņš Sesks
Mārtiņš Sesks Foto: FIAERC, Flat Out Media Agency

Latvijas pilots Mārtiņš Sesks un stūrmanis Renārs Francis svētdien ieņēma 11.vietu Eiropas rallija čempionāta (ERC) Čehijas rallijā.

Sesks ar Franci ("Škoda Fabia RS") svētdien ātrumposmos izcīnīja secīgi 13., 14., 17., 14., 12. un 14.vietu, Čehijas rallijā ieņemot 11.vietu.

Uzvarētājam mājiniekam Janam Kopeckim ("Škoda Fabia RS") Sesks zaudēja trīs minūtes un 55,7 sekundes.

Otrais 14,3 sekundes aiz uzvarētāja finišēja ungārs Miklošs Šomoss ("Škoda Fabia EVO"), bet trešo vietu ieņēma austrietis Zimons Vāgners ("Škoda Fabia RS"), kurš no Kopecka atpalika 28,7 sekundes.

"Ļoti smaga nedēļa. Šoreiz tā lielākā uzvarā ir tā, ka mēs esam galā. Tas ir labāk kā iepriekšējos rallijos. Nebija viegli braukt pēc divām avārijām. Katrā ziņā finišā jūtamies labāk kā rallija sākumā. Mums ar Renāru galvenais bija finišēt. Rallija izskaņā mūs piemeklēja arī tehniska problēma – pievīla elektronika. Pēdējo posmu braucām bez sporta režīma, nedarbojās neviena poga," komandas preses relīzē notikušo komentē Sesks.

Līdz šim garākā ERC sacensību trase dalībniekus priecēja ar kuplu skatītāju pulku un pārbaudīja ar daudzveidīgu asfalta segumu. Pēc aizvadītajos divos rallijos piedzīvotajām avārijām Sesks un Francis bija apņēmības pilni rādīt iespējami labāko sniegumu garajos, tehniski sarežģītajos un nelīdzenajos Dienvidmorāvijas ceļos.

Sacensību gaitā nebija sevišķu drāmu, vien neuzmanības kļūdas, tomēr tās ietekmēja blīvos sacensību rezultātus. Lai arī pirms starta sportistiem bija skaidrs, ka šajā posmā sparīga cīņa par čempionāta punktiem izpaliks, sportisti kopumā demonstrēja ļoti stabilu sniegumu.

"Esam ārkārtīgi priecīgi par daudzveidīgo pieredzi, ko varam gūt šīs sezonas ERC posmos sāncensībā ar ļoti spēcīgām un pieredzes bagātām ekipāžām. Sveicam jaunzēlandieti Haidenu Padonu ar ERC 2023.gada sezonas uzvarētāja godu. Tāpat esam lepni, ka mūsu uzvaras Latvijas un Polijas posmos vēl pirms sezonas noslēdzošās sacensības Ungārijā "TEAM MRF TYRES" ļāva iegūt ERC labākās komandas apbalvojumu," piebilda Sesks.

Pirmajā ERC sezonas posmā Portugālē Latvijas ekipāža ierindojās 12.pozīcijā, otrajā etapā Kanāriju salās ieņēma devīto vietu, Polijā un Liepājā kļuva par uzvarētāju, jūlija sākumā Skandināvijas ralliju noslēdza trešajā vietā, bet no Romas rallija bija spiesta izstāties.

Šosezon Eiropas čempionātā plānoti astoņi posmi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu