VIDEO Lietuvietis Alekna pasaules čempionātā izcīna bronzas medaļu diska mešanā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mīkols Alekna
Mīkols Alekna Foto: AFP / Scanpix

Pasaules čempionātā vieglatlētikā trīssoļlēcējs Igo Fabriss Zango izcīnīja savai valstij Burkinafaso pirmo zelta medaļu pasaules vieglatlētikas čempionātu vēsturē, bet diska mešanā lietuvietis Mīkols Alekna ieguva bronzas godalgu diska mešanā.

Zango uzvarēja ar piektajā mēģinājumā sasniegtajiem 17,64 metriem, vēl trīsreiz lecot tālāk par 17 metriem.

Tā viņam ir trešā pasaules čempionātu medaļa pēc bronzas 2019.gadā Dohā un sudraba pirms gada Jūdžinā.

Pārējās vietas uz goda pjedestāla ieņēma kubieši. Otrais ar rezultātu 17,41 metru bija Lasaro Martiness, bet trešais ar personisko rekordu 17,40 metri - Kristians Napoless. 17 metrus pārsniedza vēl trīs sportisti.

Olimpiskais čempions no Zviedrijas Dāniels Stols pirmdien Budapeštā pēdējā metienā izcīnīja otro pasaules čempiona titulu diska mešanā.

Iepriekš 2019.gadā Dohā triumfējušais zviedrs pēdējā metienā laboja sacensību rekordu, disku raidīdams 71,46 metru tālumā.

Otro vietu ar pēdējā metienā iespēto rezultātu 70,02 metri izcīnīja eksčempions no Slovēnijas Kristjans Čehs, bet trešais ar ceturtajā mēģinājumā sasniegtajiem 68,85 metriem bija lietuvietis Mīkols Alekna.

ASV sprintere Šekerija Ričardsone pirmdien Budapeštā pasaules čempionātā vieglatlētikā uzvarēja 100 metru skrējiena finālā, kļūstot par pasaules ātrāko sievieti.

Ričardsone aizkavējās startā pusfinālā, tomēr iekļuva labāko devītniekā un pa devīto celiņu uzvarēja ar jaunu sacensību rekordu 10,65 sekundes.

Viņa par septiņām sekundes simtdaļām apsteidza jamaikieti Šeriku Džeksoni, kura bija otrā arī pirms gada Jūdžinā, un par 0,12 sekundēm - piecreiz par čempioni šajā disciplīnā kļuvušo Šeliju Enu Freizeri-Praisu.

Bez medaļas atkal palika Kotdivuāras skrējēja Marī Žozē Talū, kura finišēja 10,81 sekundē.

ASV barjersprinteris Grants Holovejs pirmdien Budapeštā pasaules čempionātā vieglatlētikā trešo reizi pēc kārtas uzvarēja 110 metru barjerskrējienā.

25 gadus vecais sportists distanci veica ātrāk par 13 sekundēm, uzvarot ar rezultātu 12,96 sekundes.

Otro vietu ar rezultātu 13,07 sekundes ieņēma Tokijas olimpisko spēļu čempions jamaikietis Hensls Pārčments, bet vēl divas sekundes simtdaļas lēnāks, ieņemot trešo vietu, bija amerikānis Deniels Robertss.

Pasaules čempionātā Latviju pārstāv deviņi vieglatlēti.

Meistarsacīkstes norisināsies līdz 27.augustam, tajās piedaloties vairāk nekā 2000 vieglatlētiem no 202 pasaules valstīm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu