Usiks: Man ir vajadzīga cīņa ar Taisonu Fjūriju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: Reuters/ScanPix

Nepārspētais Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks vēlas cīnīties ar britu boksa zvaigzni Taisonu Fjūriju.

Usikam šobrīd pieder supersmagā svara divīzijas čempiona jostas Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās.

Savukārt Pasaules Boksa padomes (WBC) josta ir Fjūrija īpašumā. Šajā gadsimtā un četru jostu ērā (kopš 2007. gada) vēl ne reizi nav noskaidrots neapstrīdams ("undisputed") pasaules čempions supersmagā svara kategorijā.

Viņu cīņa gan, visticamāk, tik drīz nenotiks. Usiks gan norādīja, ka to vēlas un grib savā īpašumā iegūt arī WBC titulu, kas skaitās viens no prestižākajiem boksa pasaulē. 

"Man ir vajadzīga cīņa ar Taisonu Fjūriju. Viņam ir WBC josta. Ja paņemam manas trīs jostas un viņa vienu, tad kopā sanāk četras. Un tas būtu absolūtais čempions. Man ir nepieciešama šī cīņa un iespēja kļūt par neapstrīdamu pasaules čempionu," savā "YouTube" kanālā norādīja Usiks. 

Līdz šim pēdējo reizi neapstrīdams pasaules čempions supersmagā svara kategorijā tika noskaidrots 1999. gadā, kad brits Lenokss Lūiss ieguva WBA, WBC un IBF jostas.

"Domāju, ka viņam arī vajag šo iespēju, bet viņš kaut kā par šo ideju nedeg. Mani interesē šī sporta vēsturiskā puse. Skaidrs, ka tam ir arī savs finansiālais aspekts, jo tas ir profesionālais sports, tas ir arī šovs. Bet man tas ir sports, sportiskie sasniegumi, uz kuriem es eju," neslēpa Usiks. "1. aprīlī apritēja 21 gads, kopš esmu boksā. Tur nonācu 15 gadu vecumā. Joka pēc aizgāju uz boksu, un šis joks turpinās jau 21 gadu. Tas tik ir joks."

36 gadus vecais Usiks savas profesionālās karjeras 20 cīņās ne reizi nav izjutis zaudējuma rūgtumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu