Īpaša TV programma par godu Pasaules kausam basketbolā jūsu ekrānos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes.

Par godu Pasaules čempionātam basketbolā, kas notiks no 2023. gada 25. augusta līdz 10. septembrim, LMT Viedtelevīzija sadarbībā ar HBO sagatavojusi īpašu basketbolam veltītu filmu un seriālu atlasi, starp kuriem ir gan pašmāju, gan starptautiski atzīti kinematogrāfa darbi.

Seriāls “Laiks uzvarēt: “Lakers” dinastijas slavas pieaugums” (Winning Time: The Rise of the Lakers Dynasty) vēsta par leģendārās Losandželosas basketbola komandas Lakers ziedu laikiem. Pirmā sezona koncentrējas uz periodu no 1979. līdz 1980. gadam, kad par komandas īpašnieku kļuva Džerijs Bušs (Jerry Buss), savukārt par komandas zvaigzni – Maģiskais Džonsons (Magic Johnson). Lai arī pirmo seriāla sezonu skatītāji un pat pašas basketbola leģendas uztvēra neviennozīmīgi, tomēr kritiķi piešķīra vairākas nozīmīgas nominācijas, tostarp seriāls pretendēja uz Holivudas Kritiķu asociācijas balvu par labāko televīzijas drāmu. Šī gada augustā klajā nāca seriāla otrā sezona, kas koncentrējas uz notikumiem no 1980. līdz 1984. gadam, pilnībā atklājot lielā basketbola pasaules aizkulises.

Astoņdesmito gadu notikumiem basketbolā pievēršas arī dokumentālā filma “Trojas komanda” (Women of Troy). Tajā atklāta Dienvidkalifornijas Universitātes sieviešu basketbola komandas izcilā karjera 80. gados Šerilas Milleres vadībā un viņu ietekme uz sieviešu basketbola attīstību.

Savukārt leģendas dzimšanu atklāj dokumentālā filma “Šaks” (Shaq), kas veltīta NBA zvaigznei Šakilam O’Nīlam. Četrās sērijās intervijās ar pašu O’Nīlu un viņa līdzgaitniekiem tiek izstāstīts, kā izcilais basketbolists no sporta zvaigznes kļuva par īpašu kultūras fenomenu, par viņa dzīves gājumu un ģimenes ietekmi uz sportista izvēlēm.

Turpinot stāstu par izciliem basketbolistiem, dokumentālā filma “38 punkti” (38 at the Garden) pēta NBA celmlauža Džeremija Lina kulturālo ietekmi un "Lina neprāta" fenomenu, kas 2012. gadā pārņēma Ņujorku un sporta pasauli.

HBO sportam veltīto dokumentālo filmu klāstā arī “Diena, kad apstājās sports” (The Day Sports Stood Still), ar Emmy apbalvotā režisora Antuāna Fukuā veidots stāsts ar pasaules sporta lielāko zvaigžņu piedalīšanos, kas atklāj, kā reāli notika iepriekš nepieredzētā sporta apturēšana 2020. gada martā un kas tai sekoja.

Seriāls “Frizētava” (The Shop) kopā ar Lebronu Džeimsu un Maveriku skatītājiem piedāvā iespēju kopā ar Lebronu Džeimsu un Maveriku apmeklēt vīriešu frizētavas visā ASV un dzirdēt neiegrožotas sarunas ar zināmākajiem sportistiem un slavenībām.

Sekojot Latvijas basketbola izlases panākumiem un turot īkšķus par viņu izredzēm pasaules čempionātā, vērts atcerēties mūsu sporta vēsturi un noskatīties pašmāju vēsturisko spēlfilmu “Sapņu komanda”, kas atklāj patieso stāstu par pirmo Eiropas Basketbola čempionātu Ženēvā 1935. gadā un to, kā nezināma komanda no daudziem nezināmās Latvijas pārspēja visas cerības un aizspriedumus, lai iegūtu uzvarētāju titulu.

Lai iepazītu Latvijas basketbola stāstus, der noskatīties arī pašmāju dokumentālo filmu “Komandas mūzika” – par Latvijas sieviešu basketbola izlasi 2019. gada sezonā, tās 12 izlases dalībniecēm un treneri Mārtiņu Zībartu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu