NBA par draudiem nespēlēt "76ers" rindās soda Hārdenu

CopyDraugiem X Whatsapp
Džeimss Hārdens
Džeimss Hārdens Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālā basketbola asociācija (NBA) pēc solījuma nekad nespēlēt ģenerālmenedžera Derila Moreja vadībā ir piespriedusi 100 000 ASV dolāru (92 145 eiro) naudassodu Filadelfijas "76ers" zvaigznei Džeimsam Hārdenam, otrdien paziņoja līga.

Līga ir sodījusi Hārdenu par mājieniem, ka viņš "nepildīs savā spēlētāja līgumā paredzēto", ja vien netiks aizmainīts uz citu komandu.

Izteikumos Ķīnā šā mēneša sākumā Hārdens, kurš klubam ir pieprasījis maiņu, "76ers" vadītāju Moreju nodēvēja par "meli".

"Morijs ir melis, un es nekad nebūšu daļa no organizācijas, kurā viņš ir," divreiz atkārtoja Hārdens.

Hārdens turpmākajās intervijās masu medijiem apgalvoja, ka Morejs atteicās no solījuma Hārdenu starpsezonā ātri aizmainīt uz citu komandu.

"Esmu bijis pacietīgs visu vasaru," par savu situāciju klubā teica Hārdens. "Man tā ir tikai koncentrēšanās tam, ko varu kontrolēt, un gatavošanās šai sezonai," stāstīja aizsargs.

NBA paziņoja, ka sarunā ar Hārdenu apstiprinājusies viņa pārliecība, ka "76ers" neapmierinās viņa lūgumu tikt aizmainītam.

33 gadus vecais aizsargs, kurš desmit reizes piedalījies "Visu zvaigžņu spēlē", komandas vadībai jūlijā pauda viedokli, ka vēlas tikt aizmainīts no kluba.

Hārdens pievienojjās Filadelfijas komandai 2022. gada februārī, pārnākot no Bruklinas "Nets".

Filadelfijas vienība cerēja, ka Hārdena pievienošana pagājušajā gadā komandai palīdzēs beidzot cīnīties par NBA čempiontitulu.

Tomēr komanda ar NBA vērtīgāko spēlētāju Džoelu Embīdu sastāvā pēdējās trijās sezonās nav pārvarējusi Austrumu konferences pusfināla barjeru.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu