Latvijas vīriešu basketbola izlasei pavisam drīz gaidāma debija Pasaules kausā. Kristapa Porziņģa, Jāņa Strēlnieka un Riharda Lomaža traumas uz papīra ievērojami samazinājušas komandas izredzes cīnīties par augstām vietām, turklāt jau grupu turnīrā pretī stāsies medaļu pretendentes Kanāda un Francija, kā arī Āzijas vicečempione Libāna. Tikai divas no šīm četrām komandām iekļūs Top 16 fāzē. TVNET uz sarunu aicināja Latvijas un Ukrainas izlašu kādreizējo galveno treneri Ainaru Bagatski, kurš dalījās ar savu redzējumu par Latvijas valstsvienības izredzēm Pasaules kausā un vērtēja citu valstu komandu gatavību cīnīties par medaļām.

TVNET: Pirms trīs gadiem jūs intervēju, kad strādājāt Ukrainā, stāstījāt man par lielisko televīzijas pieslēgumu, ka varat skatīties brīvajā laikā teju jebkuru basketbola spēli. Kādas iespējas jums šobrīd Rumānijā, cik daudz esat sekojis komandu pārbaudes spēlēm pirms Pasaules kausa?

Joprojām man ir ļoti labs basketbola pieslēgums (smejas). Redzēju visas Latvijas izlases spēles, maču pret Gruziju skatījos klātienē. Mani arī interesē, kā spēlē tā saucamās basketbola lielvalstis. Redzēju trīs Francijas izlases spēles, trīs Kanādas spēles, kas mūs Latvijā interesē visvairāk, jo šie ir mūsu pretinieki apakšgrupā. Šīs ir pieskaitāmas pie favorītu komandām. Redzēju arī Serbiju, Itāliju, Slovēniju, ASV un Vāciju.

TVNET: Pārbaudes spēles ne vienmēr parāda patieso kopainu, ko sagaidīt turnīrā, taču dažādos spēka rangos ASV, Franciju un Kanādu pieskaita pie medaļu pretendentēm Pasaules kausā. Divas no šīm trim komandām ir vienā apakšgrupā ar Latviju.

Noteikti šis komandas ir medaļu pretendentes, arī tās, kuras es pirmīt nosaucu. Mani ļoti imponē, kā spēlē...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp