Stīvs Kers kļūst par spāņu futbola kluba "Mallorca" līdzīpašnieku

CopyDraugiem X Whatsapp
Stīvs Kers
Stīvs Kers Foto: AFP/SCANPIX

ASV vīriešu basketbola izlases un Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" galvenais treneris Stīvs Kers kļuvis par Spānijas spēcīgākās futbola līgas vienības "Mallorca" līdzīpašnieku, otrdien paziņoja komanda.

Pagājušajā mēnesī par Maljorkas kluba kontrolpaketes īpašnieku kļuva kluba prezidents Endijs Konbergs, kurš lielāko daļu iegādājās no bijušā NBA kluba Fīniksas "Suns" īpašnieka Roberta Servera.

"Ar Endiju Kolbergu esam draugi jau vairākus gadus. Tikāmies vasarā, un viņš teica, ka iegādājies klubu un piedāvāja man kļūt par daļas īpašnieku," norādīja Kers. "Biju sajūsmināts, jo pagājušajā gadā biju Maljorkā, vēroju komandas spēli un kļuvu par kluba līdzjutēju. Tas bija aizraujošs piedāvājums un es tam piekritu."

Kers kā spēlētājs kļuva par pieckārtēju NBA čempionu, bet kā treneris ar "Warriors" ticis vēl pie četriem tituliem.

Starp "Mallorca" līdzīpašniekiem kopš 2016. gada ir arī cita bijusī NBA zvaigzne Stīvs Nešs.

"Mallorca" vienībai spožākie gadi bija pagājušā gadsimta beigās un šī gadu tūkstoša pirmajā desmitgadē, kad divas reizes izdevās "La Liga" finišēt trešajā vietā, kā arī 2003. gadā izcīnīt Spānijas kausu. 2013. gadā vienība izkrita uz otro pēc spēka divīziju, bet vēl pēc dažiem gadiem - pat uz trešo.

Pirms divām sezonām Maljorkas klubs atgriezās "La Liga" un spēja saglabāt vietu spēcīgāko komandu vidū, ieņemot 16. vietu, bet pagājušajā sezonā Spānijas čempionātā izdevās ierindoties devītajā pozīcijā.

Jauno "La Liga" sezonu "Mallorca" uzsākusi ar izcīnītu vienu punktu divās spēlēs, kas 20 komandu konkurencē pašlaik ļauj ieņemt 15. pozīciju.

Nākamajā kārtā Maljorkas vienība sestdien viesos tiksies ar "Granada" futbolistiem, kuri atrodas pēdējā pozīcijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu