Šodienas redaktors:
Gatis Kreceris

"Viņiem ir viss!" Libānas galvenais treneris slavē Latvijas basketbola izlasi

Pēc aizvadītā treniņa sarunā ar medijiem atzinīgus vārdus Latvijas valstsvienībai veltīja Libānas basketbola izlases galvenais treneris Jads el Haijs.

Latvijas un Libānas basketbola izlases 25. augustā plkst. 12.15 pēc Latvijas laika (16.15 pēc vietējā laika) ar savstarpējo maču sāks savas gaitas Pasaules kausa izcīņā.

Libānas valstsvienības galvenais treneris el Haijs pēc treniņa sarunā ar medijiem, kas sastāvēja tikai no Latvijas žurnālistiem, norādīja, ka jūtas labi, jo šī viņam un valstsvienībai neesot pirmā viesošanās Džakartā.

Runājot par sagatavošanās procesu, speciālists norāda, ka komanda vēl nesen saskārusies ar savainojumiem.

"Mums bija traumas. Paldies dievam, ka visi šobrīd ir veseli. Ne uz 100%, bet esam uz pareizā ceļa. Ceru, ka rīt pēcpusdienā būsim gatavi," sacīja el Haijs.

Libānas valstsvienības stūrmanis, vērtējot Latvijas valstsvienību, teica tikai labus vārdus.

"Mēs sekojām līdzi Latvijas gaitām kvalifikācijā. Viņi izcīnīja pirmo vietu apakšgrupā ar Serbiju un Grieķiju. Kad tu uzvari grupā, kur spēlēja arī serbi un grieķi, tu esi paveicis lielisku darbu. Mēs zinām, ka viņiem šī būs debija. Zinām, ka viņi lielisku darbu ir paveikuši arī sagatavošanās procesā, zaudējot tikai vienā mačā. Cerams, ka varēsim aizvadīt labas 40 minūtes," norāda treneris.

Libānas valstsvienība apakšgrupā, kurā startē arī Latvijas, Francijas un Kanādas izlase, tiek uzskatīta par pastarīti. Treneris šādam apgalvojumam piekrīt, piebilstot, ka viņi ir uzskatāmi par pamatīgiem pastarīšiem, tāpēc viņa padotajiem 40 minūtes laukumā būšot jādemonstrē sīksts, disciplinēts un fokusēts sniegums.

"Ja tu zaudē koncentrāciju pret šādām komandām, ar tevi ir cauri! Mums ir cīņas spars. Mums nav auguma centimetru, bet mums ir apņēmība."

Kā zināms, Latvijas izlase šajā turnīrā piedalās bez Kristapa Porziņģa, kurš Džakartā ir kopā ar komandu, bet turpina ārstēt pēdas savainojumu. El Haijs sarunā ar Latvijas medijiem vēl pārprasīja, vai tā tik tiešām ir.

"Protams, tas ir liels zaudējums Latvijai. Labi mums (smejas). Bet viņiem ir labi 12 spēlētāji. Tā ir lieliska komanda. Viņi nepaļaujas tikai uz vienu čali," turpina treneris.

Runājot par galvenajiem Latvijas trumpjiem, speciālists izceļ latviešu gudrību laukumā.

"Tā ir ļoti gudra komanda ar augstu basketbola IQ. Viņi agresīvi spēlē aizsardzībā. Viņiem ir viss. Cilvēki apgalvo, ka no mūsu grupas ārā tiks Kanāda un Francija. Teikšu godīgi - es redzu, ka no grupas var izkļūt arī Latvijas izlase," sacīja el Haijs.

Grupu turnīra fāze Džakartā norisināsies līdz 3. septembrim.

Uz augšu