"Tas bija biedējoši." Luka Dončičs par Ziemeļkorejas palaisto spiegošanas satelītu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: FIBA.com

Komandu gatavošanos Japānā Pasaules kausa (PK) izcīņas finālturnīram basketbolā Ziemeļkorejas mēģinājums palaist militārās spiegošanas satelītu nav ietekmējis. Treniņi noritējuši kā paredzēts, vēsta "Associated Press".

23. augustā Japānā atskanēja trauksme, ko izraisīja Ziemeļkorejas palaistais spiegošanas satelīts. Tobrīd no notikuma vietas nebija tālu astoņas izlases, kas gatavojās Pasaules kausa atklāšanas mačiem Okinavā.

Komandu vidū ir arī Slovēnijas izlase. Komandas līderis Luka Dončičs nopietni uztvēris notikušo.

"Tas bija biedējoši, es nevarēju aizmigt," ESPN citē Dončiča teikto.

Kopā ar Slovēniju Okinavā grupu turnīra spēles aizvadīs Vācija, Austrālija, Somija, Japāna, Kaboverde, Gruzija un Venecuēla.

Ziemeļkorejas raķete "Chollima-1" ar satelītu "Malligyong-1" tika palaista no valsts ziemeļaustrumiem, taču pēc raķetes pirmās un otrās pakāpes atdalīšanās trešās pakāpes tehniska defekta dēļ tā iekrita Japāņu jūrā.

Ziemeļkorejas Valsts aviācijas un kosmosa attīstības pārvalde paziņoja, ka tā oktobrī trešo reizi mēģinās palaist spiegošanas satelītu.

Phenjanas mēģinājumi palaist militārās spiegošanas satelītu ir ANO sankciju pārkāpums, jo raķetēs izmanto tehnoloģiju, kas ir tieši saistīta ar Ziemeļkorejas starpkontinentālo ballistisko raķešu programmu un attiecībā uz kuru noteiktas sankcijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu