"Skaists ceļojums 11 sezonu garumā." Samoilovs/Šmēdiņš aicina uz atvadu turnīru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas titulētākais pludmales volejbola pāris Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs
Latvijas titulētākais pludmales volejbola pāris Jānis Šmēdiņš/Aleksandrs Samoilovs Foto: Publicitātes foto

Latvijas titulētākais pludmales volejbola pāris Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš aicina līdzjutējus uz dueta, visticamāk, pēdējo kopīgo turnīru Latvijā, informē sportistu pārstāvji.

Pieckārtējie – tai skaitā pašreizējie – Latvijas čempioni 25. un 26. augustā piedalīsies Latvijas čempionāta finālā Majoru pludmalē Jūrmalā, kur lūkos aizstāvēt pirms gada izcīnītās zelta medaļas.

"Šis ir bijis skaists ceļojums 11 sezonu garumā, taču visam labajam reiz pienāk beigas," sacīja Aleksandrs Samoilovs.

"Pludmales volejbols ir mana dzīve, un bija liels prieks tik ilgus gadus spēlēt visaugstākajā līmenī. Liels paldies manam ilggadējam pāriniekam Jānim Šmēdiņam par lielisku kopdarbu un manis paciešanu. Liels paldies arī mūsu sponsoriem un atbalstītājiem par sadarbību, bez kuriem mūsu panākumi nebūtu iespējami."

"Paldies arī Sašam par manis izturēšanu 11 gadu garumā. No sievas pieredzes zinu, ka tas nav viegli," ar smaidu sacīja Jānis Šmēdiņš.

"Vecums nenāk viens arī man. Gribētos spēlēt vēl un vēl, bet sports ir nežēlīgs, un šajā vecumā vispirms visu nosaka ķermenis un fiziskā sagatavotība. Volejbolā esmu izdarījis gandrīz visu un, lai arī kā negribētos, pienācis laiks likt punktu nopietnai profesionālajai karjerai. Pludmales volejbols paliek aizvien garāks un atlētiskāks, un ar mūsu augumiem ir grūti konkurēt, kad vairs neesam savā fiziskajā pīķī. Turklāt esošais starptautisko sacensību formāts apgrūtina iespēju kvalificēties augstākā līmeņa turnīriem. Medaļas esmu izcīnījis visa līmeņa turnīros, izņemot Pasaules čempionātu, tāpēc godam varu noslēgt karjeru."

"Aicinām visus esošos un bijušos sadarbības partnerus, atbalstītājus, līdzjutējus uz mūsu noslēdzošo turnīru Latvijā. Pēc turnīra visi varēs ar mums nofotografēties un tikt pie autogrāfiem, būs arī īpaši fanu krekli, kas atspoguļos mūsu karjeras lielākos panākumus," atklāja Samoilovs.

Pēc Latvijas čempionāta fināla Samoilovs/Šmēdiņš plāno piedalīties arī "King of the Court Royal Championships" turnīrā Roterdamā no 5. līdz 10. septembrim, taču Latvijā titulēto duetu kopā spēlējām, visticamāk, vairāk nevarēs redzēt.

Samoilova/Šmēdiņa lielākie panākumi:

  • Pasaules tūres uzvarētāji – 3 reizes (2013, 2014, 2016)
  • Pasaules tūrē – 13 zelti, 5 sudrabi, 8 bronzas
  • Eiropas čempionātos – 1 zelts (2015), 4 sudrabi (2013, 2014, 2017, 2018)
  • Latvijas čempionātos – 5 zelti (piecos mēģinājumos)
  • Jānim Šmēdiņam vēl bronza olimpiskajās spēlēs Londonā pārī ar Mārtiņu Pļaviņu (2012)
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu