Dairis Bertāns: Latvijas izlasē šobrīd jebkurš džeks var iemest 20 punktus

Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu basketbola izlase, debitējot Pasaules kausā ar pārliecinošu uzvaru pret Libānu, demonstrēja lielisku komandas spēli, kas jāsaglabā arī nākamajos mačos, atzina viens no panākuma galvenajiem autoriem komandas kapteinis Dairis Bertāns.

Turnīra aktualitātēm un reportāžām no Džakartas aicinām sekot līdzi TVNET sadaļā "Pasaules kauss basketbolā".

Latvijas izlase pārspēja Libānu ar 39 punktu pārsvaru. Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākais bija komandas kapteinis, kurš guva 20 punktus, realizējot sešus no septiņiem tālmetieniem.

"Spēle principā izvērtās tāda, kādu to gaidījām. Zinājām, ar ko viņi ir bīstami. Ar labu komandas spēli, ar labām piespēlēm izmantojām viņu kļūdas aizsardzībā," Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā sarunā ar Latvijas žurnālistiem sacīja Dairis Bertāns.

Latvijas izlase kopumā šajā mačā izpildīja 34 rezultatīvas piespēles, demonstrējot lielisku komandas spēli, kamēr pretinieki atzīmējās vien ar 16 rezultatīvām piespēlēm. Džakartā ieradies arī liels pulks Latvijas līdzjutēju.

"Protams, fani palīdzēja. Ja godīgi, ir pārsteigums, ka tik tālu no Latvijas atbraukuši daudz fanu. Par to ir milzīgs prieks, atmosfēra bija lieliska. Fanu atbalsts mums palīdzēs arī nākamajos mačos," pateicību pauda kapteinis.

Mačā pret Libānu laukumā devās visi 12 turnīram pieteiktie Latvijas izlases spēlētāji, turklāt 11 atzīmējās ar gūtiem punktiem. Punktus neguva vienīgi Klāvs Čavars.

"Mums jāturpina spēlēt šādā stilā, neskatoties uz pretiniekiem. Ir jākustina bumba, jādod piespēles un uzbrukumā visi jāiesaista. Mūsu komandā šobrīd jebkurš var būt tas džeks, kurš iemet 20 punktus. Tādā ziņā mēs esam bīstami," pārliecināts ir Dairis Bertāns.

Libānas izlase pie Latvijas komandas groza spēlē kopumā izcīnīja 10 atlēkušās bumbas. Pirmajā puslaikā pretinieki vairākkārt ieguva atkārtotas iespējas uzbrukt grozam, apgrūtinot Latvijas izlasei cīņu par uzvaru.

"Tur lielākā problēma bija tā, ka mazie no ārienes ieskrēja iekšā un savāca bumbas. Varbūt viņiem ir nedaudz citādāks stils, jo ir pierasts, ka mazie neiet cīņā pēc bumbām uzbrukumā un atgriežas aizsardzībā. Tas mums nedaudz prasīja laiku, lai mēs pielāgotos. Otrajā puslaikā to sakārtojām un atbloķējām mazos," skaidroja Latvijas izlases kapteinis.

9. septembrī Dairis Bertāns atzīmēs 34. dzimšanas dienu. Latvijas izlases pieredzējušākais spēlētājs karjerā ir izgājis cauri gan kāpumiem, gan kritumiem. Nu pirmo reizi vēsturē ir iespēja spēlēt Pasaules kausā.

"Pirms spēles galvā saliku kopā bildi, kam ir iziets cauri karjerā. Tagad esam šeit. Sev pateicu, ka šis ir jāizbauda – lai kā mums iet. Šodien tas izdevās par visiem 100%."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu