Video Dončičs kaldina Slovēnijas uzvaru Pasaules kausa ievadā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs
Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs Foto: FIBA.com

Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs sestdien guva 37 punktus Pasaules kausa finālturnīra pirmajā spēlē, kaldinot savas izlases uzvaru.

Slovēnijas basketbolisti Okinavā F apakšgrupas cīņā ar rezultātu 100:85 (31:33, 25:18, 22:12, 22:22) pārspēja Venecuēlu.

Dončiča 37 punkti ir līdzšinējās 13 Pasaules kausa spēlēs rezultatīvākais sniegums, slovēnim pievienojot arī septiņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Ražīgi spēlēja arī Maiks Tobijs un Klemenes Prepeličs, kuri guva 21 un 18 punktus, izcīnot attiecīgi piecas un sešas bumbas zem groziem.

Venecuēlas izlasē 16 punktus guva Garli Soho.

Pirms tam F apakšgrupā divu debitantu savstarpējā spēlē Gruzija ar rezultātu 85:60 (20:11, 28:11, 22:15, 13:25) pārspēja Kaboverdi.

Gruzijas izlasē Tornike Šengelija izcēlās ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām, bet Goga Bitadze atzīmējās ar 15+11. Kaboverdei Keneti Mendešs guva 11 punktus, bet Edijs Tavarēss atzīmējās ar 12 atlēkušajām bumbām un sešiem punktiem.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnās Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlē Japānas pilsētā Okinavā, bet G un H apakšgrupu cīņas notiek Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiks noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu