Verstapens mājas sacīksti sāks no pirmās starta vietas

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Makss Verstapens
Makss Verstapens Foto: PA Wire/PA Images

"Red Bull" pilots Makss Verstapens sestdien Zanfortā savā mājas trasē izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 11.posma kvalifikācijā.

Nīderlandes "Lielās balvas" izcīņas kvalifikācijas trešajā sesijā Verstapens savā ātrākajā aplī finišēja vienā minūtē un 10,567 sekundēs. Nīderlandietis izcīnīja savu 28. "pole position" karjerā un trešo pēc kārtas savā mājas trasē.

Vairāk nekā pussekundi zaudēja Lendo Noriss ("McLaren"), bet trešais ātrākais bija Džordžs Rasels ("Mercedes"), kuram otrajā rindā blakus būs Aleksandrs Albons ("Williams"). No trešās rindas startēs spāņi Fernando Alonso ("Aston Martin") un Karloss Sainss juniors ("Ferrari"), bet aiz viņiem būs Serhio Peress ("Red Bull") un Oskars Pjastri ("McLaren").

Šarls Leklērs ("Ferrari") kvalifikācijā bija vien devītais, bet Lūiss Hamiltons ("Mercedes") nepārvarēja otro kārtu un samierinājās ar 13.vietu.

Kopvērtējumā pārliecinošs līderis ir Verstapens, kurš sakrājis 314 punktus. Otrais ar 189 punktiem ir Peress, bet Alonso ar 149 punktiem tikai par punktu apsteidz Hamiltonu.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu