"Noteikti spēle būs agresīva." Artūrs Kurucs par svarīgo cīņu pret Gobēru un Franciju

Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: Juris Lisovs / TVNET

Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kurucs spēlē pret Franciju sagaida agresīvu basketbolu.

Latvijas un Francijas basketbola izlases svētdien, 27. augustā, savstarpējo maču aizvadīs plkst. 16.30.

Francijas basketbolisti un arī žurnālisti publiskajā telpā pauduši uzskatu, ka latvieši pirms mača pret francūžiem vēl būšot pacilāti par uzvaru pret Libānu. Kurucs šādam apgalvojumam nepiekrīt: "Es teiktu, ka mēs esam koncentrējušies. Mēs zinām, kāds ir mūsu mērķis. Tā pirmā spēle nemaina to, kā mēs sagatavojamies citiem mačiem."

Jau ziņots, ka Francijas valstsvienība pirmajā mačā piedzīvoja graujošu zaudējumu pret Kanādas izlasi. Kurucs sagaida, ka francūži jau no pirmās svilpes būs noskaņojušies cīņai.

"Noteikti spēle būs agresīva. Būs daudz kontakta. Būs jāiesāk ar tādu kārtīgu asu cīņu un jābūt gataviem tādai fiziskai spēlei," norāda basketbolists.

Pirmajā mačā bija redzams, ka francūžiem problēmas sagaidīja kanādiešu fiziskā un agresīvā aizsardzība. Kurucs uzskata, ka latvieši var piedāvāt cita veida aizsardzības risinājumu.

"Es teiktu, ka mēs esam ļoti gudra un tajā pašā laikā arī spēcīga komanda, kura adaptēties visādiem scenārijiem. Ceru, nē, zinu, ka mēs to spēsim," turpina Kurucs.

Pretinieku garajā galā talanta netrūkst, tomēr lielāko uzmanību, visticamāk, būs jāpievērš tieši Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) centra spēlētājam Rūdijam Gobēram.

"Gobērs ir tas spēlētājs, kurš uzbrukumā vairāk spēlē pēc "pick'n'roll" un cīnās par atlēkušajām bumbām uzbrukumā. Katram spēlētājam ir savas vājās puses. Esam izpētījuši arī Gobēra vājās vietas. Viņš varbūt ir garš, bet nav tik spēcīgs kājās. Mūsu garajiem spēlētājiem viņu drusku būs jāpagrūsta ārā, bet mazajiem jāiet cīņā par atlēkušajām bumbām," sacīja basketbolists.

Teju no katra aptaujātā pretinieku komandu basketbolista vai arī citu valstu žurnālista līdz šim izskanējis priekšstats, ka latviešiem jāpaļaujas tikai uz tālmetieniem. Kurucs uzskata, ka ar trīspunktnieku vien neaprobežojas Latvijas izlases spēks.

"Mums noteikti ir komandas spēle. Mums ir labs ritms uzbrukumā. Mums ir laba aizsardzība. Un skrienot varam uzvarēt ļoti stiprus pretiniekus," nobeigumā sacīja basketbolists.

Latvijas izlasei, kura pirmajā Pasaules kausa finālturnīra mačā izcīnīja uzvaru pār Libānu, pēc cīņas ar Franciju grupu turnīra pirmās kārtas noslēgumā būs jātiekas ar Kanādas izlasi. Šis mačs norisināsies 29. augustā, plkst 16.30 pēc Latvijas laika.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu