Žagars: Spēlējām ar visu enerģiju Daira un visas Latvijas dēļ

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas basketbolisti Pasaules kausa finālturnīra mačā ar Franciju īpaši enerģiski sāka spēlēt brīdī, kad traumu guva izlases kapteinis Dairis Bertāns, pēc spēles sarunā ar žurnālistiem atzina valstsvienības saspēles vadītājs Artūrs Žagars.

Latvijas vīriešu basketbola izlase svētdien Indonēzijā nodrošināja vietu Pasaules kausa finālturnīra labāko sešpadsmitniekā, apakšgrupas otrajā mačā pēdējās minūtēs izraujot uzvaru 88:86 pār Francijas izlasi. Žagars Latvijas izlasē bija rezultatīvākais ar 22 punktiem.

"Gads Lietuvā ļoti palīdzēja, jo tiku pie spēles laika un spēles ritma. Mēģināju darīt labāko, ko varēju, šoreiz sanāca veiksmīga spēle," teica Žagars.

Latvijas basketbolistam arvien vairāk apdraudot pretiniekus, Francijas komanda pret viņu lika spēlēt pieredzējušajam NBA spēlētājam Nikolā Batumam.

"Spēles brīdī pat par to nedomāju. Redzēju, ka Batums man nāca virsū, taču nekādas pielāgošanās neveicu. Vienkārši klausījos, ko treneris no soliņa saka, kā jāspēlē, un to arī mēģināju darīt," skaidroja Žagars.

Desmit sekundes pirms pamatlaika beigām Žagars stājās uz soda metienu līnijas un iemeta vienu no diviem raidījumiem, panākdams 88:86. Pirms tam viņš bija izpildījis septiņus "sodiņus", no kuriem mērķi sasniedza tikai divi.

"Šķiet, ka tajā brīdī līdzjutējiem ir lielāks satraukums, nekā mums. Brīdi, kad ir augsts adrenalīna līmenis, tu daudz nedomā, ka tika neaizmestu garām. Taču noteikti tur man ir jāpieliek," secināja basketbolists.

Lielāko daļu spēles Latvijas izlasei nācās aizvadīt bez kapteiņa Daira Bertāna, kurš guva savainojumu. "Kad Dairis satraumējās, mēs ar visu enerģiju gājām iekšā viņa un visas Latvijas dēļ. Mēģinājām atdot visu, ko varējām," atzīmēja Žagars.

Basketbolists arī izcēla galvenā trenera Lukas Banki lēmumu pareizajā brīdī spēlēt ar zonas aizsardzību. "Tas bija trenera lēmums, kas pierāda viņa basketbola intelektu - cik pareizā brīdī viņš spēj pieņemt riskantu lēmumu," teica Žagars.

Latvijas izlase nodrošinājusi arī vismaz dalību 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu