Video RFS svin pārliecinošu uzvaru futbola virslīgas spēlē

CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne

RFS svētdien Rīgā svinēja panākumu "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 27. kārtas spēlē.

RFS "LNK Sporta parka" laukumā ar 5:0 (2:0) pieveica "Metta" futbolistus.

Astotajā minūtē ar 11 metru soda sitienu RFS vadībā izvirzīja Jānis Ikaunieks, ar vārtsargam netveramu sitienu raidot bumbu vārtu labajā augšējā stūrī.

15. minūtē Emersons Santana ar piespēli vienu pret viesu vārtsargu Ņikita Parfjonovu izvirzīja Ismaelu Diomandē, kurš raidīja bumbu vārtos, panākot 2:0.

48. minūtē ar rezultatīvu piespēli izcēlās Ikaunieks, bet vārtus guva Roberts Savaļnieks, bet 60. minūtē pēc Petra Mareša piespēles savus otros vārtus mačā guva Ikaunieks.

83. minūtē pēc Dragoljuba Saviča piespēles no laukuma vidus vienatnē ar vārtsargu nokļuva Alēns Kvadio un cīņā ar aizsargu raidīja bumbu vārtu labajā apakšējā stūrī - 5:0.

RFS virslīgā pirms svētdienas mača nebija zaudējusi 38 mačos pēc kārtas, kas ir garākā sērija Latvijas futbola virslīgā šajā gadsimtā. Garāka nezaudēto spēļu sērija Latvijas virslīgā ir bijusi tikai "Skonto", kas no 1993. līdz 1996. gadam nezaudēja 57 spēlēs pēc kārtas.

Pēdējo zaudējumu virslīgā RFS piedzīvoja pagājušā gada 7. augustā, kad ar 2:3 atzina Salaspils "Super Nova" pārākumu.

Sestdien līdere "Riga" mājās ar 3:0 uzvarēja "Valmiera", kurai ar zaudējumu zuda izredzes aizstāvēt čempiones titulu, savukārt "Jelgava" savā laukumā ar 2:0 uzvarēja "Tukums 2000"/"Telms" futbolistus, neļaujot pretiniekiem atstāt priekšpēdējo vietu.

Svētdien "Auda" viesos ar 2:0 apspēlēja "Daugavpili".

Pirmdien Salaspils "Super Nova" uzņems "Liepāju".

Turnīra tabulas galvgalī ar 70 punktiem 27 spēlēs ir "Riga", bet 67 punktus sakrājusi RFS. Pa 39 punktiem guvusi "Liepāja" 26 un "Auda" 27 cīņās, bet 38 punktus 26 mačos guvusi "Valmiera". "Jelgava" 27 spēlēs sakrājusi 30 punktus, "Metta" komandai ir 28 punkti 27 mačos, "Daugavpilij" ir 25 punkti un "Tukums 2000"/"Telms" - 24 punkti 27 spēlēs, bet "Super Nova" komanda tikusi pie astoņiem punktiem 25 mačos.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023. gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu