Noskaties: PK lieliski spēlējošais Jordānijas basketbolists tiek salīdzināts ar leģendāro Kobi Braientu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Jordānijas basketbolists Rondejs Holliss-Džefersons
Jordānijas basketbolists Rondejs Holliss-Džefersons Foto: FIBA.com

Pasaules kausā lieliski spēlējošais Jordānijas basketbolists Rondejs Holliss-Džefersons tiek salīdzināts ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) un ASV valstsvienības leģendu Kobi Braientu.

Jordānijas izlase Pasaules kausā piedzīvojusi divus zaudējumus divās spēlēs (71:92 pret Grieķiju un 87:95 papildlaikā pret Jaunzēlandi), taču naturalizētais amerikānis Holliss-Džefersons demonstrējis fantastisku sniegumu.

28 gadus vecais un 198 centimetrus garais basketbolists turnīra pirmajā spēlē pret Grieķiju izcēlās ar 24 gūtiem punktiem, deviņām izcīnītām atlēkušajām bumbām un trīs rezultatīvām piespēlēm.

Savukārt otrajā mačā Holliss-Džefersons guva 39 punktus, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, izpildīja četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra divas bumbas un pieļāva arī sešas kļūdas.

Pasaules kausā Holliss-Džefersons patlaban ir otrais rezultatīvākais spēlētājs ar 61 punktu. Līderis šobrīd ir Slovēnijas izlases spīdeklis Luka Dončičs, kurš divās spēlēs sakrājis jau 71 punktu.

Holliss-Džefersons spēlē pret Jaunzēlandi pamatlaika pēdējās sekundēs trāpīja tālmetienu ar piezīmi, tādējādi panākot mača pagarinājumu. Jordānijas izlases spēlēs Manilas arēnas tribīnēs skandēti saukļi "Kobe, Kobe, Kobe".

Basketbola saime novērojusi, ka Holliss-Džefersons vizuāli ir līdzīgs leģendārajam Braientam. Viņa auguma parametri ir ļoti līdzīgi, kā arī basketbola spēles kustības ļoti atgādina NBA kādreizējo zvaigzni.

"Man tas nozīmē ļoti daudz, tas ir gods. Tas lika sajust enerģiju un mīlestību, un palīdzēja trāpīt svarīgos metienus. Dievs bija kopā ar mani. Protams, arī Kobe bija kopā ar mani," sarunā ar "BasketNews" sacīja basketbolists. 

Holliss-Džefersons no 2015. līdz 2021. gadam sešas sezonas aizvadīja NBA čempionātā, šo gadu laikā pārstāvot trīs komandas – Bruklinas "Nets", Toronto "Raptors" un Portlendas "Trail Blazers".

Labākā bija 2017./18. gada sezona, kad "Nets" sastāvā 68 spēlēs Holliss-Džefersons vidēji guva 13,9 punktus un izcīnīja 6,8 atlēkušās bumbas. Kopumā NBA spēlētāja karjerā 305 spēlēs viņš vidēji atzīmējies ar 9,0 punktiem.

Iepriekšējās pāris sezonas Holliss-Džefersons spēlējis ārpus ASV, pārstāvot klubus Turcijā, Puertoriko un Filipīnās. Arī nākamajā sezonā viņš spēlēs Filipīnās, pārstāvot "Tropang Giga" komandu.

Filipīnās basketbola sezona noslēgsies jau februārī. Holliss-Džefersons atzina, ka pēc tam ir gatavs saņemt telefona zvanus un izskatīti klubu piedāvājumus. 

Ja piedāvājums būs no kādas NBA komandas, Holliss-Džefersons varēs tai pievienoties jau ātrāk, jo tāda ir atruna līgumā ar Filipīnas klubu.

"Esmu dzirdējis, ka cilvēki apšauba manas prasmes uzbrukumā. Šī ir viena no visaugstākajām skatuvēm. Labākie spēlētāji ir šeit. Un esmu spējīgs spēlēt gan uzbrukumā, gan aizsardzībā," atzīmēja Holliss-Džefersons.

Jordānijas izlasei grupu turnīra pirmās kārtas noslēgumā trešdien būs jāspēkojas ar ASV valstsvienību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu