Video Dončičam vēl viena spoža spēle; Slovēnijas izlase iekļūst Top 16

CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs
Luka Dončičs Foto: FIBA.com

Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs pirmdien guva 34 punktus Pasaules kausa finālturnīra otrajā mačā un nodrošināja komandai vietu labāko sepšadsmitniekā.

Okinavā notikušajā F apakšgrupas mačā Slovēnija ar rezultātu 88:67 (16:17, 29:16, 18:17, 25:17) uzvarēja Gruziju.

Dončičs savam sniegumam pievienoja arī desmit atlēkušās bumbas, sešas rezultatīvas piespēles un trīs pārtvertas bumbas, Klemens Prepeličs guva 15 punktus, bet Zoranam Dragičam bija 12 punkti un pārliecinoši labākais +/- rādītājs (+24).

Gruzijas izlasē Aleksandrs Mamukelašvili atzīmējās ar 21 punktu un septiņām atlēkušajām bumbām, Goga Bitadze pievienoja 7+6 un trīs pārtvertas bumbas, bet Kahabers Jintčaradze guva 12 punktus.

Pirms tam F apakšgrupā divu pirmajā kārtā zaudējušo komandu duelī Kaboverdes izlase ar 81:75 (24:23, 9:23, 26:20, 22:9) pieveica Venecuēlu.

Pēc divām spēlēm Slovēnijai ir divas uzvaras, Kaboverdei un Gruzijai pa vienai, bet Venecuēla piedzīvojusi divus zaudējumus.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnās Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlē Japānas pilsētā Okinavā, bet G un H apakšgrupu cīņas notiek Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiks noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu