Dairis Bertāns: Pēc uzbrukuma piezīmes sajutu klikšķi kājā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolists Dairis Bertāns
Latvijas basketbolists Dairis Bertāns Foto: FIBA.com

Latvijas vīriešu basketbola izlases spēlētājs Dairis Bertāns jau svētdien mača laikā pret Franciju jutis, ka savainojumus būs pietiekoši nopietns un, visticamāk, liegs doties laukumā atlikušajās Pasaules kausa spēlēs, sarunā ar žurnālistiem atklāja Bertāns.

Jau ziņots, ka pēc veiktajām pārbaudēm ir apstiprinājies, ka Bertānam ir kreisā augšstilba divgalvainā muskuļa daļējs plīsums. Prognozējamais atlabšanas laiks ir apmēram piecas nedēļas.

Bertāns savainojumā iedzīvojās finālturnīra otrā mača pirmajā puslaikā, kurā nepilnās sešās minūtēs guva astoņus punktus. Latvija ar rezultātu 88:86 uzvarēja Franciju un nodrošināja vietu labāko sešpadsmitniekā, kā arī vismaz spēlēšanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā, ja neizdosies izcīnīt ceļazīmi jau finālturnīrā.

"Vakar bija interesantas sajūtas. Pirmkārt, milzīgs prieks par uzvaru un ko mēs izdarījām. Otrkārt, jau vakar pēc sajūtām zināju, ka nekas labs kājā nebūs. Skatoties no tās puses, bija žēl, ka turnīrs visticamāk ir beidzies. Pēc uzbrukuma piezīmes sajutu to klikšķi kājā. Pēc tam nemēģināju sildīties, vienkārši nevarēju nosēdēt malā," stāstīja Bertāns.

"Arī pēc 24 stundām nekas daudz nav mainījies. Pat lēnām ejot var to vietu kājā sajust. Pāris dienas tagad nevarēs darīt neko, bet lēnām būs jāsāk rehabilitāciju, lai sagatavotos sezonai," turpināja spēlētājs.

Bertāns atklāja, ka apmēram pirms diviem gadiem iedzīvojies līdzīgā savainojumā, tāpēc uzreiz jau nojautis, kas tieši noticis attiecīgajā epizodē. Viņš arī visās iepriekšējās spēlēs bija komandas kapteinis un arī atlikušajās Pasaules kausa spēlēs turpinās pildīt kapteiņa pienākumus.

"Nekas nemainās un es būšu uz soliņa, bet nespēlēšu. Mēģināšu komandai palīdzēt citos veidos," viņš piebilda.

Otrdien Latvija trešajā H apakšgrupas spēlē tiksies ar Kanādu, kas arī izcīnījusi panākumus divos aizvadītajos mačos. Bertāns izcēla, ka šobrīd kanādieši laukumā izskatoties ļoti labi, taču arī Latvijas izlasei izdevies parādīt atzīstamu sniegumu.

"Esam jau sarunājuši kā spēlēt, zinām viņu vājās vietas, ko mēģināsim izmantot. Spēle pret Franciju ir lielisks pierādījums tam, ka nevienā brīdī nesākām celt paniku, kad bijām iedzinējos. Turpinājām spēlēt pacietīgi un mērķtiecīgi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā un tas atmaksājās. Ar tādu pašu mentalitāti jāiet uz nākamo spēli," teica spēlētājs.

Finālturnīra pirmajā spēlē, kurā Latvija ar rezultātu 109:70 uzvarēja Libānu, Bertāns bija rezultatīvākais ar 20 punktiem, realizējot sešus no septiņiem tālmetieniem.

H apakšgrupas trešajā spēlē Latvija otrdien cīnīsies ar Kanādu par pirmo vietu grupā un labāku bilanci otrajā posmā, kur piektdien un svētdien nāks pretī divas labākās komandas no G apakšgrupas. G apakšgrupā uz pirmajām divām vietām pretendē Spānija, Brazīlija un Kotdivuāra.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu