Foto un video "Viņi kaut kādas kļūdas izmantoja, tur arī tā spēle salūza." A. Kurucs par zaudējumu Kanādai

Matīss Kleinbergs
, Apollo.lv sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas basketbola izlases aizsargs Artūrs Kurucs pēc mača sarunā ar medijiem atzina, ka pirmajā puslaikā spēli izdevies noturēt grožos, bet, sākoties trešajai ceturtdaļai, kanādieši maču salauzuši.

Latvijas basketbolisti H apakšgrupas noslēdzošajā mačā ar 75:101 (23:13, 19:30, 15:24, 18:34) atzina Kanādas pārākumu.

Vēl pēc pirmā puslaika svilpes Latvija zaudēja tikai ar viena punkta deficītu, bet, sākoties trešajai ceturtdaļai, citus apgriezienus ieslēdza pretinieku līderis Šejs Džildžess-Aleksandrs, kurš ar 27 punktiem bija mača rezultatīvākais spēlētājs.

Artūrs Kurucs pēc mača sarunā ar medijiem konkrēti neizcēla Džildžesa-Aleksandra meistarību, bet gan tieši Kanādas spēli kopumā.

 

"Tā ir fiziska komanda. Viņiem ļoti patīk skriet. Kādā mirklī viņi kaut kādas kļūdas izmantoja, un tur arī tā spēle salūza," sacīja Artūrs Kurucs.

Latvijas izlase lielāko daļu pirmā puslaika atradās vadībā, tomēr, kā jau minēts, otrās ceturtdaļas izskaņā Kanādai izdevās pārņemt vadību ar viena punkta pārsvaru. Kurucs nepiekrita apgalvojumam, ka spēles lūzuma aizmetņi meklējami jau otrās ceturtdaļas noslēdzošajā daļā.

"Domāju, ka otrajā mēs vēl nesabrukām. Viss sākās trešajā ceturtdaļā. Tāda sajūta, ka viņi ieslēdza citu ātrumu. Tāpat bija arī pret Francijas izlasi. Lielā mērā tam bijām gatavi, bet kaut kas laikam nesanāca," turpināja aizsargs.

Francijas valstsvienība šajā mačā ar 41% (16/39) realizēja tālmetienus. Kurucs uzskata, ka pie tā vainojama arī Latvijas izlases aizsardzība, nevis pretinieku "karstā" roka.

"Viņi prata ļoti labi pielāgoties un šoreiz bija labāki. Atstājām labākos viņu metējus brīvus. Būs pie tā jāpiestrādā," sacīja Kurucs.

Šajā spēlē galvenajam trenerim Lukam Banki, atšķirībā no spēles pret Franciju, pretiniekus neizdevās pārsteigt ar 2-3 zonas pielietojumu. Kurucs norāda, ka arī ziemeļamerikāņi prot ar šo aizsardzības shēmu tikt galā: "Tā ir Amerikas komanda. Viņi koledžās ir pieraduši spēlēt pret zonas aizsardzību, līdz ar to viņi šajā mačā ļoti labi adaptējās."

Latvijas izlase kopā ar Kanādas, Brazīlijas un Spānijas valstsvienībām turpinās cīņu par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā, kas norisināsies Manilā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu