Video Vavrinka kļūst par vecāko "US Open" turnīra mačā uzvarējušo tenisistu 31 gada laikā

CopyDraugiem X Whatsapp
Stans Vavrinka
Stans Vavrinka Foto: AFP/SCANPIX

Bijušais ASV atklātā čempionāta čempions šveicietis Stans Vavrinka otrdien kļuva vecāko par "US Open" turnīra mačā uzvarējušo tenisistu kopš 40 gadus vecā amerikāņa Džimija Konorsa panākuma 1992. gadā.

38 gadus vecais Vavrinka (ATP 49.) izcīnīja savu pirmo uzvaru Ņujorkā pēdējo četru gadu laikā, pirmajā kārtā ar 7-6 (7:5), 6-2, 6-4 pārspējot japāni Jošihito Nišioku (ATP 44.).

"Domāju, ka spēlēju labi. Es necenšos salīdzināt ar mačiem no pagātnes, jo tā nav laba ideja," sacīja Vavrinka, kurš 2016. gadā izcīnīja "US Open" uzvarētāja trofeju.

"Tomēr esmu apmierināts ar savu spēli. Zinu, ka varu pārspēt dažus patiešām labus spēlētājus. Es varu būt patiešām konkurētspējīgs, un es labi kustos laukumā," piebilda šveicietis.

Otrajā kārtā viņš spēlēs ar Argentīnas tenisistu Tomasu Martinu Etčeverriju, kurš turnīrā izsēts ar 30. numuru un pirmajā kārtā ar 6-3, 6-7 (3:7), 1-6, 6-4, 7-6 (10:5) pieveica kvalifikāciju pārvarējušo somu Oto Virtanenu.

Vavrinka sešas reizes Ņujorkā ir sasniedzis ceturtdaļfinālu, taču viņa uzvara pār Nišioku bija viņam pirmā "Flushing Meadows" kortos kopš 2019. gada, kad viņš zaudēja Daņiilam Medvedevam ceturtdaļfinālā.

Bijušais pasaules ranga trešais numurs Vavrinka pagājušajā gadā pēc ilgstošas cīņas ar traumām pasaules rangā atkāpās līdz 361. vietai.

Februārī viņš atgriezās labāko simtniekā.

"Esmu priecīgs, ka joprojām varu spēlēt tādā līmenī," saka Vavrinka.

Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs ASV atklātais čempionāts norisināsies līdz 10.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu