"Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola" papildina sastāvu ar amerikāņu aizsargu Naitu

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Latvijas basketbola komanda "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" papildinājusi sastāvu ar ASV aizsargu Seneku Naitu, informē klubs.

23 gadus vecais aizsargs pēdējās piecas sezonas spēlēja ASV Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), kur aizvadītajā sezonā Ilinoisas "Redbirds" rindās 32 mačos izcēlās ar vidēji 12,3 gūtiem punktiem, 5,9 atlēkušajām bumbām, 1,4 rezultatīvām piespēlēm, 0,7 pārtvertām bumbām un 0,4 bloķētiem metieniem. Valmieras komandā aizsargs spēlēs ar 17.numuru.

Kopumā Naits starta pieciniekā laukumā devies 83 no 125 spēlēm NCAA un vidēji mačā laukumā pavadījis 27. minūtes.

"Esmu vairāk nekā sajūsmināts par iespēju sākt savu profesionālo karjeru Valmierā. Ļoti novērtēju kluba ticību manām spējām. Esmu noskaņots sasniegt visus nospraustos mērķus gan individuāli, gan ar klubu, neatkarīgi no nekā," vienība citē Naitu.

"Valmierieši mīl basketbolu un es zinu, ka gaidāmā sezona būs aizraujoša. Nevaru to sagaidīt!"

Naits šī gada vasarā tika arī uzaicināts uz septiņu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu pirms drafta treniņiem. NBA draftā gan viņš netika izvēlēts, vēlāk izvēloties sākt savu profesionālo karjeru Eiropā.

"Prieks, ka Seneka [Naits] savu profesionālo karjeru sāks tieši Valmierā. Viņš sevi ir apliecinājis koledžas basketbolā kā stabils spēlētājs, kurš var būt produktīvs vairākās pozīcijā, kā arī uzņemties līdera lomu," norāda Valmieras kluba ģenerālmenedžeris Roberts Zeile. "Ticam, ka viņam izdosies parādīt sevi no labākās puses."

Savukārt valmieriešu galvenais treneris Oskars Virsis atzīmē, ka Naits var spēlēt vairākās pozīcijās, un, ka viņš spēlēs svarīgu lomu. "Šī būs viņa pirmā sezonā Eiropā un ceru, ka viņš pēc iespējās ātrāk apradīs ar Eiropas basketbolu," piebilda treneris. "Viņš būs nozīmīga figūra mūsu komandā, bet būsim visi pacietīgi.''

Nākamajā sezonā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" vienībā atgriezīsies Jānis Kaufmanis un Edmunds Elksnis, tiks turpināta sadarbība ar Kristoferu Karlsonu, Ričardu Greitānu, ukraiņu centra spēlētāju Ivanu Tokovenko un bosniešu uzbrucēju Harunu Zrno, pievienojušies centra spēlētāji Guntis Sīpoliņš, slovāks Marošs Zelizņaks un Pauls Katlaps, kā arī komandu vadīs Oskars Virsis.

Pagājušajā Latvijas basketbola līgas (LBL) sezonā "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ceturtdaļfinālā sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 piekāpās "Ogrei", bet LIBL turnīrā 16 komandu konkurencē ierindojās 15.vietā un izslēgšanas spēlēs neiekļuva.

Šosezon valmierieši startēs četros turnīros - Eiropas Ziemeļu basketbola līgā (ENBL), LIBL, LBL un Latvijas kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu