Latvijas vīriešu basketbola izlase cīņā par vietu Pasaules kausa ceturtdaļfinālā spēkosies ar Spānijas un Brazīlijas valstsvienību. Uzdevums ir ārkārtīgi grūts, jo jāuzvar abos mačos, turklāt pirmajā no tiem pretī stāsies pašreizējā Eiropas un pasaules čempione Spānija. Latvijas un Ukrainas izlašu bijušais galvenais treneris Ainars Bagatskis sarunā ar TVNET pauda savu viedokli un skatījumu no malas, kas mūsējiem laukumā būtu jāpaveic, lai nākamajās divās spēlēs rezultāts būtu labvēlīgs.

Spānija ir viena no tituliem bagātākajām basketbola valstsvienībām Eiropā un visā pasaulē, kas lielajos turnīros bieži kāpj uz goda pjedestāla. Spānija pērn triumfēja Eiropas čempionātā, bet pirms četriem gadiem Pasaules kausā.

Komandas galvenais treneris Serdžio Skariolo ar Spānijas izlasi četras reizes kronēts par Eiropas čempionu (2022., 2015., 2011. un 2009. gadā), izcīnījis olimpisko sudrabu un bronzu (2012., 2016.), kā arī Pasaules kausu (2019).

Lai gan daudziem varbūt šķiet, ka Spānijas izlase vairs nav tik spēcīga kā brāļu Gazolu un Huana Karlosa Navarro ērā, talanta līmenis šai komandai joprojām ir ļoti augsts. Līderības grožus pārņēmuši brāļi Ernangomesi.

"Noteikti nevajag raudzīties optimistiski. Tas, ka mēs vienā spēlē uzvarējām Franciju, tagad vairs neko nenozīmē. Spāniju lieku blakus ASV un Kanādai. Redzēju pārbaudes mačus, kā spāņi spēlēja ar šīm abām izlasēm. Tāpat arī redzēju maču pret Vāciju, kas ir viena no vadošajām komandām un varētu kaut ko sasniegt šajā turnīrā. Spāņi spēlēja ļoti labi," sacīja Bagatskis.

"Protams, var spēlēt pret jebkuru komandu. Lai Latvija iesaistītos cīņā par uzvaru, pirmais nosacījums ir...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp