Karjeru noslēdzis divkārtējais Stenlija kausa ieguvējs Hagelins

CopyDraugiem X Whatsapp
Kārls Hagelins
Kārls Hagelins Foto: AP/Scanpix

Acs traumas dēļ par karjeras beigām trešdien paziņoja Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vašingtonas "Capitals" zviedru uzbrucējs Kārls Hagelins.

35 gadus vecais uzbrucējs acs savainojumu guva treniņā 2022. gada martā un kopš tā laika nav spēlējis.

Pēc acs savainojuma gūšanas Hagelinam tika veiktas vēl arī divas kreisās gūžas operācijas.

"Diemžēl mana acs trauma ir pārāk nopietna, lai varētu turpināt spēlēt," trešdien savā "Instagram" kontā paziņoja Hagelins. "Gribētu pateikties visiem saviem lieliskajiem partneriem, ārstiem, treneriem, klubu personāliem, ar kuriem esmu bijis kopā šajos gados."

Hagelins NHL aizvadīja 11 sezonas, pārstāvot Ņujorkas "Rangers", Anaheimas "Ducks", Pitsburgas "Penguins", Losandželosas "Kings" un Vašingtonas "Capitals". Ar "Penguins" viņš 2016. un 2017. gadā kļuva par Stenlija kausa ieguvēju.

Hagelins karjeru uzsāka pašmāju "Sodertalje" vienībā, bet 19 gadu vecumā pārcēlās uz ASV, kur četras sezonas spēlēja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA) Mičiganas štata universitātes komandā.

2007. gadā zviedru ar kopējo 168. numuru NHL draftā izvēlējās "Rangers" un nākamajā sezonā vien pēc 17 spēlēm Amerikas hokeja līgā (AHL) viņš pievienojās Ņujorkas klubam un visu pārējo karjeru aizvadīja NHL.

Kopumā Hagelins 11 sezonu laikā laukumā devās 713 regulārā čempionāta mačos, kuros sakrāja 296 (110+186) punktus. Stenlija kausa izcīņā zviedru uzbrucējam 141 spēle un 50 (21+29) punkti.

Ar Zviedrijas valstsvienību Hagelins kļuva par 2014. gada olimpisko spēļu sudraba medaļas ieguvēju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu