Video Slovēnijas un Vācijas basketbolisti iekļūst Pasaules kausā ceturtdaļfinālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Slovēnijas basketbolisti Zorans Dragičs un Luka Dončičs
Slovēnijas basketbolisti Zorans Dragičs un Luka Dončičs Foto: FIBA.com

Slovēnijas un Vācijas vīriešu basketbola izlases piektdien Pasaules kausa finālturnīru turpināja ar ceturto uzvaru sacensībās, iekļūstot ceturtdaļfinālā.

K grupā Okinavā Slovēnija ar 91:80 (28:18, 21:22, 17:22, 25:18) pārspēja Austrāliju.

Uzvarētāju labā 20 punktus, septiņas atlēkušās bumbas, kā arī pa sešām rezultatīvām piespēlēm un kļūdām sakrāja Luka Dončičs, 18 punktus, 12 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles pievienoja Maiks Tobijs, bet Klemens Prepeličs un Gregors Hrovats sakrāja pa desmit punktiem.

Austrālijas izlasē ar 25 punktiem, astoņām atlēkušajām bumbām un sešām kļūdām izcēlās Džošs Gidijs, 17 punktus un astoņas atlēkušās bumbas sakrāja Petijs Milss, bet 13 punktus guva Dante Ekzams.

Vācijas basketbolisti Okinavā ar rezultātu 100:73 (22:16, 21:25, 27:16, 30:16) pārspēja Gruziju.

Septiņi Vācijas basketbolisti guva vismaz deviņus un vairāk punktus, bet rezultatīvākais ar 18 punktiem bija Maodo Lo, kurš pievienoja arī piecas rezultatīvas piespēles. Denisam Šrēderam šajos rādītājos bija 16+7, bet Moricam Vāgneram - 14+5, kā arī sešas atlēkušās bumbas.

Gruzijas izlasē 19 punktus guva Aleksandrs Mamukelašvili, 15 punkti un sešas bumbas zem groziem bija Gogam Bitadzem, kamēr 12 punktus guva Tornike Šengelija.

Pēc četrām spēlēm Slovēnijai un Vācijai ir pa četrām uzvarām, bet Gruzijai un Austrālijai - pa diviem panākumiem, kas kārtu pirms otrā grupu turnīra beigām vietu labāko astoņu komandu skaitā nodrošina vāciešiem un slovēņiem.

Latvijas basketbolisti L grupā ar 74:69 uzvarēja Spāniju, I grupā Itālijas basketbolisti atspēlējās no 16 punktu deficīta un ar 78:76 pieveica Serbiju, bet ASV Manilā Melnkalni uzvarēja ar 85:73.

Finālturnīra 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiek noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu