Japānas basketbolisti izcīna ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm

Papildināts
TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Japānas vīriešu basketbola izlase sestdien izcīnīja uzvaru Pasaules kausa finālturnīra otrā posma otrajā spēlē un nodrošināja ceļazīmi uz nākamā gada Parīzes olimpiskajām spēlēm.

Noslēdzoties turnīram par 17.-32.vietu, kļuvušas zināmas vēl divas olimpisko spēļu dalībnieces, kā arī astoņas izlases, kas cīnīsies kvalifikācijas turnīros. Olimpisko ceļazīmi ieguva 17.vietas īpašniece Dienvidsudāna un 19.pozīciju guvusī Japāna, kuras finālturnīrā bija labākās Āfrikas un Āzijas zonas izlases. Vieta olimpiskajā turnīrā garantēta Francijai, kas meistarsacīkstes noslēdza 18.vietā.

Nākamajām izlasēm, kas ieņēma vietas no 20. līdz 27., - Ēģiptei, Somijai, Jaunzēlandei, Libānai, Filipīnām, Meksikai, Angolai un Kotdivuārai - būs vietas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīros. No 28. līdz 32.pozīcijai meistarsacīkstes noslēdza attiecīgi Kaboverde, Ķīna, Venecuēla, Irāna un Jordānija.

Japāna Okinavā O apakšgrupas spēlē ar rezultātu 80:71 (17:19, 33:18, 23:18, 7:16) uzvarēja Kaboverdi.

Uzvarētājiem naturalizētais amerikānis Džošs Hokinsons guva 29 punktus, izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, atdeva četras rezultatīvas piespēles un bloķēja četrus metienus. Hokinsons, tāpat kā piecus punktus guvušais un desmit bumbas izcīnījušais Juta Vatanabe, spēlēja bez maiņām.

Ar 22 punktiem piebalsoja Keisei Tominaga, bet 14 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles bija Juki Kavamuram.

Kaboverdes izlasē ar 11 punktiem, 14 atlēkušajām bumbām un trīs bloķētiem metieniem atzīmējās Valters Tavarešs.

O apakšgrupā ar trīs uzvarām piecās spēlēs pirmā bija Japāna, divas uzvaras izcīnīja Somija, viens panākums bija Kaboverdei, bet visos piecos dueļos zaudēja Venecuēla.

Tikmēr Filipīnu izlase mājās notikušo čempionātu noslēdza ar uzvaru 96:75 (16:16, 23:24, 34:11, 23:24) pār Ķīnu.

Džordans Klārksons mājiniekiem izcēlās ar 34 punktiem, Rhenzs Abando guva 14 punktus, bet Ariels Džons Edu atzīmējās ar desmit atlēkušajām bumbām un pieciem punktiem. Ķīnas izlasē Kails Andersons guva 17 punktus, izcīnīja deviņas bumbas zem groziem un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

M apakšgrupā pirmā ar trīs uzvarām piecās spēlēs bija Dienvidsudāna, bet pa panākuma guva Filipīnas, Angola un Ķīna.

Meksika finālturnīru noslēdza ar uzvaru N apakšgrupas spēlē par Jordāniju - 93:80 (24:14, 19:19, 25:22, 25:15).

Gabriels Hirons guva 21 punktu, Pauls Stols - 19, Pako Kruss -17, Džošua Ibarra - 16 un Favjans Haimess - 15, pēdējam izceļoties arī ar 11 atlēkušajām bumbām un sešām rezultatīvām piespēlēm. Pretiniekiem gandrīz "triple-double" sakrāja Rondijs Holiss-Džefersons, kuram, spēlējot bez maiņām, bija 26 punkti, desmit rezultatīvas piespēles un astoņas atlēkušās bumbas.

N apakšgrupā pa divām uzvarām bija Ēģiptei, Jaunzēlandei un Meksikai, bet Jordānija cieta piecus zaudējumus.

P apakšgrupas noslēdzošajā mačā Libāna, kas bija Latvijas pretiniece pirmajā posmā, ar rezultātu 81:73 (20:13, 28:23, 14:13, 19:24) pārspēja Irānu.

Libāniešiem 21 punktu guva un septiņas rezultatīvas piespēles atdeva Vaels Arakdži, 20 punkti bija Ali Haidaram, bet deviņi punkti un 11 bumbas zem groziem - Omari Spelmenam. Irānas izlasē 22 punktus guva Mohameds Amini.

P apakšgrupā Francija uzvarēja trīs spēlēs, Libāna - divās, Kotdivuāra - vienā, bet Irāna piedzīvoja piecus zaudējumus.

Finālturnīra 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnījās par 17.-32.vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu