Ar trim spēlēm 8. un 9. septembrī sākas valsts čempionāts pēdējā pasaules čempionāta bronzas zemē Latvijā. Oficiāli tas saucas Optibet Hokeja līga jeb Baltijas čempionāts, bet bronzas zemē tam ir arī trešā plakne – Latvijas čempionāts. Jau pirmā spēle piektdien Jelgavā starp pērngada zelta un sudraba vienībām – “Zemgali” un “Mogo” dos pirmo atbildi, cik stiprs čempions un vicečempions. Sestdien Volvo hallē pie “Prizmas” jaunajā formātā debitēs Igaunijas vicečempioni – Tallinas “Panter”, kā arī Viļņā nūjas krustos “Hockey Punks” un “Kaunas City”.

Kādas četras piecas spēļu kārtas būs nepieciešamas, lai saprastu, kas ir kas. Pesimisti gan bazūnē, ka šis būšot pat vārgāks turnīrs nekā pērn, bet... “Mogo” vājāks nav kļuvis, “Prizmas” sastāvs tāds pats kā pavasarī (+Adeļsons, Zabusovs), HS “Rīga” kļuvusi par gadu spēcīgāka ar desmit U-18 vecumu pāraugušiem hokejistiem, un nav izslēgts, ka galvaspilsētas klubā sezonu iesāks kāds no četriem, kas tur augusta beigās trenējās (Tralmaks, Karsums, Šišļaņņikovs, R. Ansons).

Igaunijas čempions “Kurbads” – tas, kas bija pērn, un tas, kas tagad, – tie ir divi ļoti atšķirīgi lielumi, spēka pieauguma virzienā. Jā, “Zemgale” nav vairs tik sprauna kā iepriekšējā sezonā, taču tas ir tikai viens no pieciem pašmāju lielumiem. Daugavpils “Dinaburgas” zaudējums būtisks tikai reģionāli, jo pērn tā tomēr bija punktu piegādes mašīna pārējiem. Par “Dinamo”: kādreiz tam burbulim bija jāplīst un tas jau bija noticis pērn ap Ziemsvētkiem. Vai pēc gada varētu notikt reanimācija? Stipri šaubos.

Par Latvijas komandām rakstīts jau iepriekš. Tagad kārta pārējiem...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp