Ļebedevs Kārdifā izcīna desmito vietu spīdveja "Grand Prix" posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs
Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas spīdvejists Andžejs Ļebedevs sestdien Kārdifā izcīnīja desmito vietu pasaules čempionāta jeb "Grand Prix" astotajā posmā.

Ļebedevs šī gada meistarsacīkstēs ir pirmais rezervists un Kārdifā pie iespējas startēt tika, jo nevarēja startēt dānis Anderss Tomsens, kurš 12.augustā Rīgā notikušajā posmā kritienā salauza roku.

Daugavpilietis startēja pirmajā braucienā, kurā piekāpās tikai dānim Leonam Madsenam, bet savā nākamajā braucienā viņš finišēja pēdējais un pie punktiem netika. Nākamajos divos braucienos ar Ļebedeva dalību pēc restarta startēja trīs braucēji un Latvijas motosportistam neizdevās apdzīt konkurentus, taču tika pievienoti divi punkti par trešajām vietām.

Savā noslēdzošajā braucienā Ļebedevs veiksmīgi aizstāvēja iegūto līderpozīciju un finišēja pirmais, sacensības noslēdzot ar septiņiem punktiem, kas deva desmito vietu. Lai kvalificētos labāko astoņniekam jeb pusfināliem bija jāiekrāj vismaz astoņi punkti.

Pirmajā pusfinālā sacenšoties divu valstu pārstāvjiem, uzvarēja zviedrs Frērdriks Lindgrēns un otrais finišēja austrālietis Džeks Holders, bet aiz viņiem bija tautieši attiecīgi Kims Nilsons un Makss Friks. Otrā pusfinālā uzvarēja polis Bartošs Zmarzliks, kuram sekoja slovāks Martins Vaculīks, brits Roberts Lamberts un polis Patriks Dudeks.

Finālā pēc veiksmīga starta Vaculīkam izdevās izvirzīties līderpozīcijā un izcīnīt uzvaru, bet par pārējām vietām norisinājās cieša cīņa. Otrais finišēja Holders, trešo vietu izrāva Zmarzliks, bet ceturtais bija Lindgrēns.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem no desmit posmiem līderis ar 138 punktiem ir Zmarzliks, otro vietu ar 114 punktiem ieņem Lindgrēns, bet trešais ar 105 punktiem ir Vaculīks. Ļebedevs, startējot pēdējos trīs posmos, iekrājis 21 punktu un ir 16.vietā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu