Video Izlases kapteinis Bertāns: Visi džeki atstāj sirdi un dvēseli laukumā par Latviju

CopyDraugiem X Whatsapp
Dairis Bertāns
Dairis Bertāns Foto: FIBA.com

Visi Latvijas basketbola izlases spēlētāji Pasaules kausa mačos laukumā atstāj savu sirdi un dvēseli, tāpēc arī komanda sasniegusi labāko astoņnieku, pēc uzvaras pār Brazīliju svētdien žurnālistiem sacīja Dairis Bertāns.

Latvieši svētdien Džakartā ar 104:84 (22:20, 23:22, 36:21, 23:21) uzveica Brazīliju un iekļuva Pasaules kausa labāko astoņniekā. Ceturtdaļfinālā 6. septembrī Manilā latviešiem pretī stāsies Slovēnija vai Vācija.

Pēc vēsturiskā panākuma bez balss bija savainotais Latvijas izlases kapteinis Dairis Bertāns, kurš uzteica savus komandas biedrus par nesavtību laukumā.

"Jūs paši redzat. Man nav, ko teikt, te viss ir skaidrs. Balss ir cietusi, jo nespēlēju, tāpēc uz soliņa vairāk jābļaustās. Šitie džeki visi spēlē, atstāj laukumā sirdi un dvēseli par Latviju. To ļoti labi varēja redzēt [līdzšinējās spēlēs]. Ar maksimālu atdevi katrā spēlē. Tas ir tas, kas mūs atšķir no pretiniekiem," sacīja Bertāns.

Latvijas izlasē rezultatīvāko spēli Džakartā svētdien aizvadīja Andrejs Gražulis, kurš guva 24 punktus, realizējot deviņus no 12 divpunktu un divus no trim trīspunktu metieniem. 17 punktus guva Artūrs Žagars.

Par otru ceturtdaļfināla ceļazīmi no L grupas plkst.16.30 cīnīsies Spānija un Kanāda, maču tiešraidē translēs "Go3 Sport" kanāls.

Pirms pēdējās spēļu kārtas visām četrām L apakšgrupas komandām bija pa trim uzvarām četrās spēlēs, bet, ņemot vērā gūto un zaudēto punktu attiecību, komandas sarindojās šādi: Kanāda, Spānija, Brazīlija, Latvija.

Finālturnīra 32 komandas bija sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpina cīņu par 1.-16. vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnās par 17.-32. vietu.

Mači notiek Filipīnās, Japānas pilsētā Okinavā un Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu