Verstapens izcīna kārtējo uzvaru un labo F-1 rekordu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Nīderlandes autosportists Makss Verstapens
Nīderlandes autosportists Makss Verstapens Foto: Reuters/ScanPix

Nīderlandes autosportists Makss Verstapens svētdien Moncas trasē izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Itālijas "Grand Prix", sasniedzot F-1 rekordu ar desmit pēc kārtas uzvarētām sacensībām.

Verstapens ("Red Bull") par 7,686 sekundēm pārspēja komandas biedru Serhio Peresu un par 11,674 sekundēm "Ferrari" pilotu Karlosu Sainsu , bet 12,119 sekundes uzvarētājam zaudēja otrs "Ferrari" pilots Šarls Leklērs.

Verstapens startēja no otrās vietas aiz Sainsa, taču tika viņam garām 15.apļa sākumā un vairs neļāva sev pietuvoties nevienam pilotam.

Piektajā un sestajā vietā finišēja "Mercedes" piloti, attiecīgi Džordžs Rasels un Luiss Hamiltons, bet devīto vietu ieņēma spānis Fernando Alondo ("Aston Martin").

Finišu nesasniedza "Alpine" braucējs Estebans Okons un "AlphaTauri" pilots Juki Cunoda, kurš netika tālāk par iesildīšanās apli.

Kopvērtējumā ar 364 punktiem Verstapens palielināja savu pārsvaru pār konkurentiem. Otrais ar 219 punktiem ir Peress, bet Alonso ar 170 punktiem par sešiem punktiem apsteidz Hamiltonu.

Verstapens ir uzvarējis 12 no 14 šīs sezonas posmiem, bet "Red Bull " - visās šīs sezonas sacīkstēs.

Verstapenam šī bija otrā uzvara pēc kārtas Moncas trasē. Pirms pagājušā gada viņš ne reizi Itālijas "Grand Prix" nebija finišējis augstāk par piekto vietu.

F-1 2023.gada čempionātā paredzēti 22 posmi.

2022.gada čempionātā otro reizi pēc kārtas uzvarēja nīderlandietis Makss Verstapens.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu