Bagatskis pirms Latvijas dueļa ar Vāciju: Gribētos saderēt uz glāzi vīna

Basketbola treneris Ainārs Bagatskis Foto: Paula Čurkste/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas un Ukrainas vīriešu basketbola izlašu bijušais galvenais treneris Ainars Bagatskis pirms Pasaules kausa sarunā ar TVNET neslēpa, ka viņam imponēja Vācijas valstsvienības parādītais sniegums pārbaudes spēlēs. Nu šī komanda savas kvalitātes pierādījusi arī finālturnīrā, kļūstot par Pasaules kausa lielākā pārsteiguma autores Latvijas pretinieci ceturtdaļfinālā. Kā uzveikt Vāciju un kuras četras komandas iekļūs pusfinālā? "Gribu, lai šī pasaka nebeidzas," atzina Bagatskis.

Pasaules kausa ceturtdaļfinālu vien divas komandas sasniegušas bez zaudējumiem. Piecas uzvaras piecos mačos izcīnījuši Lietuvas un Vācijas basketbolisti.

Vācija lielus panākumus guva basketbola leģendas Dirka Novicka ērā, izcīnot bronzu 2005. gada Eiropas čempionātā un sudrabu 2002. gada Pasaules kausā, taču tad ilgāku laiku palika bez jaunām medaļām.

Savu spēku šā brīža paaudzes Vācijas basketbolisti apliecināja jau pērn Eiropas čempionātā, izcīnot bronzas medaļas. Ambīcijas un mērķis neapšaubāmi ir kāpt uz goda pjedestāla arī šogad Pasaules kausā.

Vācijas komandas līderis ir 29 gadus vecais Deniss Šrēders, kuram ir 10 sezonu pieredze Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA). Zibenīgi ātrs saspēles vadītājs, kurš gan pats gūst punktus, gan izkārto iespējas komandas biedriem.

Vācija pirms Pasaules kausa pārbaudes spēlēs divreiz sīvi spēkojās ar Kanādu. Vienā no mačiem izdevās uzvarēt, otrā tika piedzīvots zaudējums papildlaikā. Pārbaudes spēlē pret ASV neizdevās nosargāt 16 punktu pārsvaru.

Bagatskim jau pirms turnīra imponēja Vācijas parādītais sniegums pārbaudes mačos. Kvalitāte nav zudusi arī Pasaules kausā, kur vācieši pa ceļam uz ceturtdaļfinālu uzveica NBA spēlētājiem bagāto Austrāliju un pārspēja Slovēniju ar Luku Dončiču priekšgalā.

"Palieku pie savām domām. Redzēsim, vai atgriezīsies Francs Vāgners. Turnīra pirmajā spēlē viņš guva traumu. Viņš ir gatavs spēlēt. Vācija diezgan viegli uzveica Slovēniju, pateicoties dziļajam rezervistu soliņam. Tas mums ar Vāciju kopīgs – rotācijā tiek izmantoti daudzi spēlētāji. No viņiem jebkurš var nospēlēt labāk nekā iepriekšējā spēlē," sacīja Bagatskis.

Pasaules kausa ievadā Vāgners satraumēja potīti, taču viņa iztrūkums sastāvā nav liedzis Vācijai sasniegt ceturtdaļfinālu. 22 gadus vecais un 2,08 metrus garais uzbrucējs ir bīstams gan no tuvas, gan tālas distances.

Vācijas izlases sastāvā ir četri NBA spēlētāji - Šrēders, Daniels Taiss, kā arī brāļi Francs un Morics Vāgneri. Bagatskis izceļ arī atlētisko Maodo Lo, kuram ir solīda karjera Eiropā.

"Protams, līderis ir Šrēders, tāpat arī svarīgu lomu spēlē Taiss un Morics Vāgners. Organizēta un disciplinēta komanda, kas spēlē agresīvi. Viņiem ļoti patīk spēlēt uzbrukumā, kas ir loģiski, ņemot vērā, ka sastāvā ir Šrēders un Maodo Lo. Šie spēlētāji ātrā basketbolā jūtās kā zivis ūdenī," sacīja Bagatskis.

"Ir tikai viens uzdevums – nekādā gadījumā...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu