Ostapenko pret Gofu – cīņa par vietu "US Open" pusfinālā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko un ASV tenisiste Koko Gofa
Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko un ASV tenisiste Koko Gofa Foto: AP/AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko otrdien Ņujorkā aizvadīs ASV atklātā čempionāta ("US Open") ceturtdaļfināla cīņu pret mājinieci Koko Gofu.

Mačs centrālajā kortā, kas nodēvēts par godu ASV tenisistam Arturam Ašam, sāksies ap plkst.19 pēc Latvijas laika. ASV atklāto čempionātu tiešraidē translē "Eurosport" kanālos.

Ostapenko Sieviešu tenisa asociācijas (WTA) pasaules rangā ieņem 21.pozīciju un turnīrā izsēta ar 20.numuru, bet Gofa ir planētas sestā rakete un ar šādu numuru izlikta arī sezonas pēdējā "Grand Slam" turnīrā.

Pusfinālā šī pāra uzvarētāja tiksies ar čehieti Karolīnu Muhovu (WTA 10.) vai rumānieti Soranu Kirsteju (WTA 30.).

ASV atklātā čempionāta labāko astoņniekā Ostapenko iekļuvusi pirmo reizi karjerā. Šogad viņa Ņujorkā ieguvusi 430 WTA punktus, tiešsaistes rangā pakāpjoties uz 16.vietu, kā arī nopelnījusi 450 000 ASV dolāru lielu naudas prēmiju.

Ostapenko ar Gofu tikās arī šī gada Austrālijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā, Latvijas tenisistei izcīnot uzvaru ar 7-5, 6-3. Pirmo reizi abas tenisistes 2019.gadā tikās Lincas turnīra finālā, kurā trīs setos pārāka bija Gofa, amerikānietei toreiz izcīnot savu pirmo titulu karjerā.

Ņujorkā Ostapenko ar 6-2, 4-6, 6-1 apspēlēja itālieti Jasmīni Paolīni (WTA 35.), ar 6-3, 5-7, 7-5 pārspēja Eļinu Avanesjanu (WTA 66.), ar 4-6, 6-3, 6-3 uzveica ASV pārstāvi Bernardu Peru (WTA 73.) un astotdaļfinālā ar 3-6, 6-3, 6-1 guva virsroku pār Igo Švjonteku, gāžot polieti no ranga līderes troņa.

Gofa ceturtdaļfinālu sasniegusi, trīs no četriem mačiem pabeidzot trīs setos. Pirmajā kārtā amerikāniete ar 3-6, 6-2, 6-4 uzvarēja vācieti Lauru Zīgemundu (WTA 121.), otrajā ar 6-3, 6-2 guva virsroku pār Mirru Andrejevu (WTA 63.), pēc tam ar 3-6, 6-3, 6-0 pieveica beļģieti Elīzi Mertensu (WTA 32.), bet astotdaļfinālā ar 6-3, 3-6, 6-1 bija pārāka pār dānieti Karolīnu Vozņaku (WTA 623.).

Gofa šosezon izcīnījusi trīs WTA titulus, pēdējo no tiem iegūstot "WTA 1000" turnīrā Sinsinati nedēļu pirms ASV atklātā čempionāta. Karjeras laikā 19 gadus vecā amerikāniete izcīnījusi piecas WTA trofejas un tituls Sinsinati ir visaugstākās raudzes. Pērnā gada maijā Gofa aizcīnījās līdz "French Open" finālam, kurā zaudēja Švjontekai.

Latvijas tenisiste no sešiem vienspēļu tituliem šogad ir nopelnījusi vienu, uzvarot Birmingemas "WTA 250" sērijas mačos. Pirmajā "Grand Slam" turnīrā Austrālijā viņa sasniedza ceturtdaļfinālu, bet "Roland Garros" un Vimbldonā zaudēja pirmajā spēlē.

Ostapenko šogad uzvarējusi 32 no 49 spēlēm, bet Gofai ir 42 uzvaras 55 mačos. Cietā seguma kortos amerikānietei ir teicama bilance 30-6, salīdzinot ar Ostapenko 17-10.

Sezonas pēdējais "Grand Slam" turnīrs norisināsies līdz 10.septembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu