"Rīgas Zeļļu" sastāvam pievienojas uzbrucējs Vīksne

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: "X"/@RigasZelli

Jaunizveidotajai basketbola komandai "Rīgas Zeļļi" pievienojies uzbrucējs Dāvids Vīksne, otrdien paziņoja klubs.

Līgums ar 22 gadus veco spēlētāju noslēgts uz vienu sezonu.

"Vīksne trenējas kopā ar mums jau no pašas pirmās dienas," sacīja "Rīgas Zeļļu" prezidents Edgars Buļs. "Jaunajā sezonā Dāvidam būs stabila vieta vieglā uzbrucēja pozīcijā. Ticam, ka viņš augs kopā ar klubu un kādu dienu tiks līdz Eiropas līmenim un lielajai izlasei."

Gandarījumu par nonākšanu jaunajā komandā neslēpa arī Vīksne, kurš šo brīdi gaidījis divus mēnešus, jo attiecībā uz jauno klubu viņu uzrunājis viss - gan vadības vīzija par sastāvu un spēles stilu, gan treneru kvalitātes un ārpus laukuma aktivitātes.

"Esmu patīkami saintriģēts un nevaru sagaidīt pirmās spēles. Cerams, ka tas viss atspoguļosies laukumā ar lielisku sniegumu un daudzām uzvarām," uzsver pats uzbrucējs.

Pēdējās divas sezonas Vīksne aizvadīja "Latvijas Universitātes" rindās, bet pagājušajā sezonā vidēji laukumā pavadīja 26 minūtes, guva 13,8 punktus, izcīnīja 7,7 atlēkušās bumbas, atdeva 2,2 rezultatīvas piespēles un pārtvēra 1,1 bumbu.

2018. gadā Vīksne Latvijas U-18 izlases sastāvā izcīnīja Eiropas čempionāta sudraba medaļu.

Jau iepriekš vēstīts, ka "Rīgas Zeļļu" galvenais treneris būs Juris Umbraško, bet viņam asistēs Dāvis Čoders, kamēr spēlētāju līgumi noslēgti ar Franci Lāci, Uģi Pineti, Zigmāru Raimo, Juri Vītolu un Rihardu Berkoldu.

Jau 9. septembrī "Rīgas Zeļļi" aizvadīs pirmo pārbaudes spēli, Tukumā tiekoties ar vietējo "Tukums/TSS", bet 16. septembrī jaunizveidotā komanda Cēsīs spēlēs pret desmitkārtējo Latvijas čempioni "Ventspils". Vienības noslēdzošais pārbaudes mačs būs 23. septembrī pret "Ogre" basketbolistiem Salaspilī.

"Rīgas Zeļļi" gaidāmajā sezonā spēlēs LIBL, LBL, kā arī Latvijas kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu