Foto un video Dāvis Bertāns: Lepojos ar komandu (1)

CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas vīriešu basketbola izlasei atspēlēšanās no 11 punktu deficīta prasīja daudz enerģijas un spēka, preses konferencē teica Latvijas valstsvienības spēlētājs Dāvis Bertāns.

Pasaules kausa ceturtdaļfinālā latvieši ar rezultātu 79:81 piekāpās Vācijai.

"Lepojos ar komandu, kas cīnās katrā spēlē. Esam pozīcijā, kurā varam tikt pie uzvarām nevis individuālu spēlētāju dēļ, bet gan tāpēc, ka spēlējām kā komanda. Diemžēl neizdevās to izdarīt līdz galam," teica Bertāns.

"Ierodoties šeit, galvenais mērķis katrā mačā bija izdarīt visu iespējamo. Pirms došanās uz pārbaudes spēlēm Taivānā mans brālis, komandas kapteinis [Dairis Bertāns] faniem teica, ka laukumā centīsimies izdarīt visu, lai tiktu pie uzvaras katrā mačā. Nedomāju, ka ģērbtuvē ir kaut viens spēlētājs, kurš laukumā neatdeva visu," viņš turpināja.

Noslēdzošajā ceturtdaļā latvieši vienubrīd bija iedzinējos ar 11 punktu deficītu, taču līdz pamatlaika izskaņai spēja samazināt pretinieku pārsvaru, zaudējot tikai ar -2.

"Atspēlēties ceturtajā ceturtdaļā - mēs to izdarām jau kuru reizi pret pasaules labākajām komandām. Tas paņem ļoti daudz enerģijas un spēka, bet to var izdarīt tikai kopā kā komanda. Ja šis metiens būtu iekritis, tad tas būtu lielākais metiens manā dzīvē," uzsvēra Bertāns, kurš izpildīja pēdējo metienu mačā.

Bertānam preses konferencē tika vaicāts, vai Artūram Žagaram pēc veiksmīga snieguma Pasaules kausā izdosies savu karjeru turpināt augstākā līmenī, taču viņš norādīja, ka šobrīd visiem spēlētājiem domas ir pievērstas tikai valstsvienībai.

"Esam šeit, lai spēlētu izlasē, un nedomājam par to, ko darīsim pēc tam. Mums ir vēl divas spēles. Artūrs Žagars sevi ir labi parādījis, un mēs viņam uzticamies. Bez viņa mēs pat tuvu nebūtu tam, kur šobrīd atrodamies. Nākamās divas spēles ir vēl lielāka motivācija," skaidroja Bertāns.

Nākamās divas spēles Latvijas izlase aizvadīs ceturtdien un sestdien, finālturnīra noslēgumā cīnoties par piekto vai septīto pozīciju. Ceturtdien pusfinālā par 5. - 8. vietu pretiniece būs Itālija.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu