LBS meklēs iespējas pieteikties olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra rīkošanai

Papildināts
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas basketbolisti Dāvis Bertāns, Artūrs Žagars, Rodions Kurucs un Andrejs Gražulis
Latvijas basketbolisti Dāvis Bertāns, Artūrs Žagars, Rodions Kurucs un Andrejs Gražulis Foto: FIBA.com

Latvijas Basketbola savienība (LBS) meklēs iespējas pieteikties uz vienu no četriem 2024.gada Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīriem, aģentūrai LETA teica LBS ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Latvijas basketbola izlase trešdien Pasaules kausa ceturtdaļfinālā ar 79:81 zaudēja Vācijai, finālturnīrā neturpinot cīņu par ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm. Pasaules čempionātā Āzijā kļuvušas zināmas septiņas Parīzes olimpisko spēļu dalībnieces, kuras pievienojušās mājiniecei Francijai, bet vēl četras izlases tiks noskaidrotas nākamvasar četros kvalifikācijas turnīros ar 24 valstsvienību dalību.

"Saviem spēkiem mēs to pacelt nevaram. Licence vien maksā 2,2-2,5 miljonus Šveices franku [2,3-2,6 miljonus eiro]. Runāsim ar ministrijām, Izglītības un zinātnes ministriju," iespējas uzņemt vienu no turnīriem vērtēja Cipruss.

Kvalifikācijas turnīra uzņemšanai jāpiesakās tuvākā mēneša laikā. Kā uzsvēra Cipruss, Latvijas pluss ir tas, ka LBS ir gatavojusi pieteikumu Eiropas čempionātam ar vienas grupas - sešu komandu - turnīru.

"Licences maksas atšķiras, taču izdevumi vairāk vai mazāk ir tie paši, nodrošinot visu nepieciešamo komandām. Centīsimies ātri iesniegt, cerot uz pozitīvu atbalstu," teica Cipruss.

LBS ģenerālsekretārs arī noraidīja, ka Latvijas izlase no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) varētu saņemt kādu prēmiju par iekļūšanu Pasaules kausa labāko astoņniekā.

Finanšu ministrijas (FM) pārstāvji aģentūrai LETA skaidroja, ka, ņemot vērā, ka runa ir par 2024.gadā paredzētu turnīru, tad šo jautājumu, kā arī tam nepieciešamo finansējumu būtu jāskata nākamā gada valsts budžeta izstrādes procesā. Iespējamais finansējums šādam turnīram nebūšot saistīts ar līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu