Bertāns, Jurka, Čirba un citi labākie Baltijas drifteri tiksies Raganas katlā – Biķerniekos

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Tikai vienu reizi gadā, Biķernieku Raganas katlā, tiekas labākie Baltijas Semi pro un Pro sportisti, lai noskaidrotu, kurš būs labākais. 58 dalībnieki, 30 Semi Pro un 28 Pro stāsies uz starta vienā no bīstamākajām drifta trasēm Eiropā.

Šī Biķernieku trases daļa izceļas ar pamatīgām reljefa maiņām, nepārskatāmiem līkumiem un mazām drošības zonām, padarot to par neaizmirstamu piedzīvojumu gan braucējiem, gan skatītājiem.

Raganas katlā skatītāji driftu nevēro no tribīnēm, bet no trasē esošajiem kalniņiem, kā arī ieeja ir no pavisam citas puses – no Biķernieku ielas jeb meža puses, tas noteikti jāatceras.

Kuri tad ir daži no skaļākajiem un zināmākajiem uzvārdiem, kurus redzam dalībnieku sarakstā?

Jānis Jurka – patlaban kopvērtējuma līderis Livonijas drifta čempionātā (apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts), bet Latvijas un Baltijas čempionātā pašlaik ierindojas 2. vietā. Jurka ir viens no latviešiem, kuram ir lielas izredzes kļūt par Baltijas drifa čempionu 2023, un noteikti Latvijas fanu atbalsts sportistam būs nepieciešams. Jurka nav vēl iepriekš izcīnījis Baltijas drifta čempiona titulu, tā ka noteikti mērķis ir skaidrs, un novēlam sportistam to sasniegt. Baltijas drifta čempiona tituls kādam latvietim pēdējoreiz bija 2020. gadā, togad to izcīnīja Nikolass Bertāns.

Foto: Publicitātes foto

Nikolass Bertāns - noteikti pazīstamākais Latvijas drifteris, kura gaitām vienmēr visi seko līdzi gan Latvijā, gan ārpus tās. Šogad Nikolass oficiāli brauc Lietuvas drifta komandā, kur tika uzaicināts sezonas sākumā, tādējādi aizvadot pilnu čempionātu arī Lietuvā un, starp citu, kļūstot par Lietuvas drifta čempionu 2023. Par šo faktu daži lietuvieši īpaši priecīgi nav, tāpēc domājams, ka Raganas katlā cīņas būs sīvas un interesantas, jo lietuvieši noteikti mēģinās par šo čempiona titula atņemšanu atspēlēties. Lielākais konkurents Lietuvā – tieši aiz Nikolasa palika Lietuvas sportists Andrjus Vasiļausks, kuru redzēsim uz starta arī brīvdienās. Arī Baltijā Nikolasam ir iespēja pacīnīties par vietu uz kopvērtējuma pjedestāla, un Andrjum tāpat.

Benedikts Čirba – noteikti viens no pazīstamākajiem lietuviešiem drifta arēnā, 2021. gada Baltijas drifta čempions. Čirba pēdējos divus gadus nav piedalījies BDC, bet aizvadījis pilnu sezonu DMEC čempionātā. Čirbu redzējām uz starta arī Drift King of Riga posmā, bet, ņemot vērā, ka DMEC priekšā ir vēl viens posms, viņš tieši Raganas katlu ir izvēlējies kā testa vietu gan automašīnai, gan pašam sev, iesildoties DMEC lielajam finālam jau nākamnedēļ. Čirba ne vienu reizi vien ir kāpis uz pjedestāla Raganas katlā, tāpēc noteikti būs sīvs konkurents visiem.

Raganas katls skatītājiem
Raganas katls skatītājiem Foto: Publicitātes foto

Rolands Bērziņš – 2022. gada Raganas katla uzvarētājs interesantā tandēmu cīņā. Patlaban Rolands Livonijas un Latvijas drifta čempionātā ir trešais, bet, ņemot vērā, ka priekšā vēl divi posmi, viņš noteikti ir viens no pretendentiem uz 2023. gada čempiona tituliem. 2022. gadā Rolands bija Latvijas drifta čempions PRO klasē un Livonijas vicečempions.

Kopā ar Baltijas posmu norisināsies arī Semi Pro klases ieskaite Latvijas čempionātam. Startēs 30 dalībnieki, no kuriem vismaz pirmajiem 15 ir iespējas cīnīties par sezonas kopvērtējuma pjedestālu, bet, lai cīņu padarītu interesantāku, uz šo posmu ir pievienojušies 10 ārvalstu sportisti, un starp tiem arī divas dāmas – lietuvietes. Tomēr šoreiz uz starta neizies tikai divas dāmas, bet trīs. Jo lietuvietēm uz starta pievienosies Latvijas driftere Ketija Birzule, tādējādi pēc vairāku gadu pauzes Semi pro klasē uz starta arī atgriežas dāma no Latvijas. Ketija ir Street klases braucēja, kura ir pieņēmusi izaicinājumu piedalīties Semi pro klasē. Interesanti, ka 2016. gada Vasaras olimpiskajās spēlēs viņa pārstāvēja Latviju burāšanā. No viena sporta veida uz otru! Veiksmi jaunajai sportistei!

Foto: Publicitātes foto

Sacensību programma ir mazliet mainīta.

Sestdiena, 9. septembris: 10:50–15:15 treniņu braucieni Pro un Semi pro klasēm

  • 15:20 - 17:00 Pro kvalifikācijas braucieni
  • 17:10 - 19:00 Semi Pro kvalifikācijas braucieni

Svētdiena, 10. septembris:

  • Skatītājiem ieeja atvērta no 09:00
  • 10:00 - 12:00 Tandēmu treniņbraucieni Pro un Semi pro klases
  • 12:30 Sacensību oficiālā atklāšana
  • 13:00 Pro Tandēmu braucieni – galvenās cīņas
  • 16:15 Semi Pro tandēmu braucieni – galvenās cīņas 19:00 Apbalvošanas ceremonija

Biļetes nopērkamas gan iepriekšpārdošanā www.bilesuserviss.lv, gan uz vietas sacensību dienā. Biļetes garantē ieeju dalībnieku parkā, skatītāju zonās, kā arī iespēju iziet ārā un iekšā no sacensībām. Ieejas aproces, ja tiek izņemtas sestdienā, darbojas abas sacensību dienas. Ar biļeti, kas iegādāta uz sacensībām 10.09.2023., var apmeklēt arī 09.09.2023. treniņu un kvalifikāciju.

Atceries! Ieeja Raganas katlā ir no Biķernieku ielas puses.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu