Video Dončičs kritizē tiesnešu darbu spēlē, kurā strādāja arī Latvijas tiesnesis Saliņš (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs
Slovēnijas basketbolists Luka Dončičs Foto: FIBA.com

Slovēnijas basketbola izlases līderis Luka Dončičs pēc zaudējuma Pasaules kausa ceturtdaļfinālā pauda skarbu kritiku spēles tiesnešiem.

Cīņā par ceļazīmi uz pusfinālu Kanāda ar 100:89 (26:24, 24:26, 30:21, 20:18) apspēlēja Slovēniju, kuras sastāvā Dončičs guva 26 punktus.

Dončičs ceturtajā ceturtdaļā kārtējo reizi šajā mačā pauda neapmierinātību ar tiesnešu darbu. Latvijas tiesnesis Gatis Saliņš viņam piesprieda tehnisko piezīmi.

Slovēnijas basketbolistam tā bija jau otrā tehniskā piezīme šajā spēlē, tāpēc Dončičs bija spiests atstāt laukumu nepilnas septiņas minūtes pirms beigām.

"Spēlējot valstsvienībā, ir ļoti daudz emociju. Bieži vien nekontrolēju sevi, man ar to mēdz būt problēmas," portāls "BasketNews" citē Dončiču.

"Viens no tiesnešiem vienam no mūsu puišiem pateica – mēs nesvilpsim pret viņu [Dončiču] piezīmes, jo viņš vēršas pret mums," pastāstīja basketbolists.

"Domāju, ka tas nav godīgi. Zinu, ka daudz sūdzos, taču uzskatu, ka tas nav godīgi," savu viedokli pauda Dončičs.

Slavenais basketbolists, neskatoties uz sarūgtinājumu par zaudējumu, paslavēja Kanādas izlases aizsardzības speciālistu Dilonu Bruksu, kurš guva 14 punktus.

"Dilons nospēlēja lieliski. Viņš, kā vienmēr, fiziski cīnījās. Daudziem cilvēkiem viņš nepatīk, bet es viņu cienu par to, ko viņš dara. Viņš to dara ļoti labi."

Tiesnešu darbību kritizēja arī Dončiča komandas biedrs Zorans Dragičs, kurš Bruksa spēles manieri raksturoja kā "netīru".

"Viņu mērķis bija mūs provocēt," portāls "Sportal" citē Dragiču. "Tiesneši uz to nereaģēja, kas man šķiet dīvaini."

Dragičs atzina, ka slovēņi pārāk daudz komunicējuši ar tiesnešiem, un komanda varējusi labāk nospēlēt, tāpēc zaudējumā nevar vainot tikai soģus.

Slovēnijas basketbolists gan norādīja, ka tiesneši nav snieguši paskaidrojumus par laukumā pieņemtajiem lēmumiem.

"Es tos nedzirdēju [paskaidrojumus]. Nezinu, kur viņi atrod šādus tiesnešus," piebilda Dragičs.

Kanāda ar Serbiju spēkosies Pasaules kausa pusfinālā, savukārt Slovēnijai mazajā pusfinālā, cīnoties par 5. līdz 8. vietu, būs jāspēlē pret Lietuvu.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu