Tikai vienreiz gadā – drifts Biķernieku trases Raganas katlā jau šajā nedēļas nogalē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

​Tas brīdis ir klāt – drifts atgriežas Raganas katlā, Biķernieku trasē, vienā no bīstamākajām drifta trasēm Eiropā. 10. septembrī, svētdien, mūs sagaida aizraujošas sacensības "Baltic Grand Final" un Latvijas/Igaunijas čempionāta posmi, kā arī Latvijas drifta čempionāta Semi pro klases posms.

Šogad Raganas katlā sagaidāms prāvs dalībnieku skaits, PRO klasē dalību pieteikuši 25 dalībnieki, bet Semi Pro klasē 23 sportisti.

Šī Biķernieku trases daļa izceļas ar pamatīgām reljefa maiņām, nepārskatāmiem līkumiem un mazām drošības zonām, padarot to par neaizmirstamu piedzīvojumu gan braucējiem, gan skatītājiem. Zinot pilotu līmeni un to, ka šīs sacensības būs Baltijas čempionāta fināls, posms noteikti paliks atmiņā ar iespaidīgu sniegumu.

Raganas katls piesaista braucējus un skatītājus ar savu specifiku – drifts netiek vērots no tribīnēm, bet no trasē esošajiem kalniņiem; arī ieeja Raganas katlā ir no pavisam citas puses – no Biķernieku ielas jeb meža puses, tas noteikti jāatceras visiem skatītājiem ierodoties uz posmu. No dalībnieku parka nav iespējams redzēt trasi, tāpēc visi braucēji, mehāniķi, skatītāji satiekas vienuviet, Raganas katlā, lai kopā baudītu sacensības. Raganas katlā ir atvērtais dalībnieku parks, kuru nemaz nav iespējams apiet, jo citādi nebūs nemaz iespējas nokļūt līdz sacensību norises vietai. No ieejas līdz skatītāju zonai ir 500 metri – visa ceļa garumā atrodas dalībnieku parks, un ik pa minūtei pabrauc garām kāds sporta auto, jo drifteriem ir apļveida kustība uz startu. No trases malās esošajiem kalniņiem ir iespējams pārredzēt teju visu trasi, bet būs arī video ekrāns skatītājiem trases pārredzēšanai un papildu ekrāns arī dalībnieku parkā. Organizatori aicina droši ņemt līdzi savus krēslus, pufus utt. no mājām, lai ar komfortu baudītu driftu Raganas katlā.

Saistībā ar to, ka šogad Raganas katlā norisināsies Baltijas drifta čempionāta noslēdzošais posms, cīņas būs īpaši aizraujošas, jo tiks noskaidroti labākie Baltijā. Patlaban par Baltijas titulu cīnās četri sportisti. Kurš kļūs par Baltijas drifta čempionu, uzzināsim jau 10.09.2023.

Kopā ar Baltijas posmu norisināsies arī Livonijas drift čempionāta posms, šis gan būs pirmspēdējais pirms lielā fināla oktobrī Biķerniekos, bet arī tur cīņa ir sīva.

Bez aizraujošām cīņām noteikti nepaliks arī Semi Pro klase. Šis ir pirmspēdējais posms sportistiem sezonā. Pašlaik čempionāta līderis ir Aleksandrs Vlasovs, viņam seko igaunis Mihaels Reiljans, kurš aizvada pilnu Latvijas Semi pro sezonu, un trešais ir Ronalds Šaltens. Interesanti, ka pašlaik TOP3 ir trīs pilnīgi dažādi auto – BMW, Nissan un Mercedes. Ņemot vērā ka šis ir sezonas piektais posms, domājams, ka starp pirmajiem 13 dalībniekiem kopvērtējumā vēl viss var krasi mainīties. Teorijā uz sezonas pjedestāla var nokļūt ļoti daudz sportistu dažādās variācijās.

Sacensību programma:

Sestdiena, 9.septembris:

12:00 -18:00 Treniņu braucieni Pro un Semi pro klasēm

Svētdiena, 10. septembris:

Skatītājiem ieeja atvērta no 09:00

09:00-10:30 Treniņbraucieni Pro un Semi pro klases

10:40 Pro kvalifikācijas braucieni

12:10 Semi Pro kvalifikācijas braucieni

13:30 Sacensību oficiālā atklāšana

14:00 Pro Tandēmu braucieni

16:45 Semi Pro tandēmu braucieni

20:00 Apbalvošanas ceremonija

Svētdien skatītāju zonā darbosies bezmaksas bērnu atrakcija. Skatītājiem limitētā skaitā būs bezmaksas auto stāvvietas trases teritorijā; var izmantot arī auto stāvvietu blakus ieejai Nr. 2 uz Biķernieku ielas.

Biļetes nopērkamas gan iepriekšpārdošanā www.bilesuserviss.lv, gan uz vietas sacensību dienā. Ar tām var ieiet dalībnieku parkā, skatītāju zonās; no sacensībām var iet ārā un atkal iekšā. Ieejas aproces, ja tiek izņemtas sestdienā, darbojas abas sacensību dienas. Ar biļeti, kas iegādāta uz sacensībām 10.09.2023., bonusam var apmeklēt arī 09.09.2023. treniņus.

Vairāk informācijai, kartēm, jaunumiem par sacensībām sekojiet līdzi:

Facebook: Latvian Drift page

Instagram: latviadrift

www.driftlatvia.com

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu