Foto un video Artūrs Kurucs: Tagad esam pavisam cita komanda

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas basketbola izlases aizsargs Artūrs Kurucs ir gandarīts par Latvijas izlases izcīnīto piekto vietu Pasaules kausa finālturnīrā, sarunā ar žurnālistiem pauda basketbolists.

Latvijas vīriešu basketbola izlase sestdien Manilā Pasaules kausa mačā par piekto vietu ar rezultātu 98:63 uzvarēja Lietuvu.

"Nevaru iedomāties, kā labāk noslēgt šo turnīru, it īpaši pēc sāpīgā zaudējuma vāciešiem. Nospēlējām ļoti labi un parādījām, ka varam uzvarēt arī leišus," stāstīja Kurucs.

23 gadus vecais Kurucs ar 20 punktiem bija rezultatīvākais Latvijas izlases rindās, realizējot sešus no desmit tālmetieniem, un bija tuvu tam, lai sasniegtu meistarsacīkšu rekordu, kas ir septiņi trīspunktnieki. Toties par rekordistu kļuva viņa vienaudzis Artūrs Žagars, kurš atdeva 17 rezultatīvas piespēles - visvairāk pasaules čempionātu vēsturē kopš šīs statistikas uzskaites.

"Būtu zinājis, noteikti, ka būtu metis vairāk," teica Kurucs, paužot arī prieku, ka galvenais treneris Luka Banki nav viņam pārmetis par dažiem sasteigtiem metieniem.

"Salīdzinot ar to, kas bijām pirms šī turnīra, tagad esam pavisam cita komanda. Spēlējam savu spēli, cenšamies dabūt savu ritmu, esam agresīvi aizsardzībā - tas mums arī sanāca," turpināja Kurucs, kuram jau nākamnedēļ jādodas uz savu darba vietu gaidāmajā sezonā Grieķijas klubu Patras "Promitheas".

Svētdien finālā tiksies Vācija un Serbija, bet par bronzas medaļām spēlēs ASV un Kanāda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu