Foto un Video Prezidents: Basketbolisti sapurināja un uzmundrināja Latviju (2)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs
Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas izlases basketbolisti ar savu sniegumu Pasaules kausā sapurināja un uzmundrināja Latviju, apsveikumā basketbolistiem par izcīnīto piekto vietu pasaules čempionātā pauž Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

"Basketbola svētkiem noslēdzoties, liels paldies mūsu puišiem, atbalsta komandai, treneriem, īpaši Lukam Banki, visiem līdzjutējiem Latvijā un ārpus tās. Sevišķa pateicība vecākiem un ģimenēm, kas no bērna kājas palīdzēja, atbalstīja, uzmundrināja, neļāva nokārt degunus," uzsver prezidents.

"Mūsu basketbolisti sapurināja un uzmundrināja Latviju, ar aizrautību sekojām līdzi spēlēm, laikam daudzi apguva basketbola spēles pamatus. Domāju, ka arī izlase sajuta spēku un laba vēlējumus, ko visa Latvija un ne tikai, sūtīja "Sapņu komandai 2023".

Varbūt pēc gadiem taps filmas un grāmatas, varbūt pavisam drīz būs Artūru, Dāvju, Dairu un Rolandu bums. Šodien mēs esam laimīgi būt aculiecinieki kaut kam lielam un skaistam - leģendas dzimšanai," apsveikumā turpina politiķis.

Pēc prezidenta vārdiem, lai arī šoreiz nav medaļu, bet izlase devusi pārliecību, ka "ar neatlaidību, pārliecību par sevi un nedaudz pazemības var darīt lielas lietas". "Lai šī atziņa mūs pavada katru savā vietā un darbā," vēl prezidents.

Latvijas izlase, pirmo reizi piedaloties pasaules kausā, spēja izcīnīt 5.vietu. Vispirms apakšgrupā Latvijas izlase pārspēja Franciju un Libānu, bet zaudēja Kanādai. Nākamajā kārtā Latvijas izlase uzveica Spāniju un Brazīliju, iekļūstot ceturtdaļfinālā, kur piekāpās Vācijai. Cīņā par 5.- 8.vietu Latvija vispirms uzvarēja Itāliju, bet čempionātu noslēdza ar Lietuvas sagraušanu.

Foto: Pasaules kausa spēle par piekto vietu: Latvija - Lietuva

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu