Ilggadējais Latvijas izlases futbolists Laizāns piedalījies piemiņas mačā Maskavā

CopyDraugiem X Whatsapp
Juris Laizāns
Juris Laizāns Foto: Lita Krone/LETA

Ilggadējais Latvijas futbola izlases pussargs Juris Laizāns šajā nedēļas nogalē Maskavā piedalījies spēlē starp Maskavas "Spartak" leģendām un pasaules komandu.

Mačs bija veltīts bijušā "Spartak" futbolista Iļjas Cimbalara piemiņai. 2013. gadā 44 gadu vecumā mirušais odesietis Cimbalars, kurš lielu daļu karjeras pavadīja "Spartak" rindās, izlašu līmenī sākotnēji spēlēja Ukrainas sastāvā, bet kopš 1994. gada pārstāvēja Krieviju.

Spēlē bez Krievijas futbolistiem un Laizāna piedalījās arī spēlētāji no Brazīlijas, Serbijas, Dienvidāfrikas Republikas, Bulgārijas, Uzbekistānas, Baltkrievijas, Senegālas, Armēnijas, Ziemeļmaķedonijas, Nigērijas un Moldovas. Tāpat dalībnieku vidū bija savulaik Ukrainu pārstāvējušais Anatolijs Timoščuks, kurš pēc Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā izvēlējās turpināt strādāt agresorvalstī.

Laizāns 2014. gadā pārtrauca futbolista karjeru un pēc tam līdz 2022. gadam strādāja Krievijas klubā "Krasnodar", nodarbojoties ar atlasi.

Laizāns 2005. gadā kļuva par pirmo un pagaidām vienīgo Latvijas futbolistu, kurš ieguvis kādu no Eiropas klubu turnīru kausiem, kopā ar Maskavas CSKA triumfējot UEFA kausa izcīņā. Latvijas izlases rindās pussargs piedalījās 2004. gada Eiropas čempionāta finālturnīrā, kopumā valstsvienībā 113 mačos izceļoties ar 15 gūtiem vārtiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu