Vācijas mediji futbola izlases krīzes laikā ceļ saulītē basketbolistu triumfu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: FIBA.com

Ar ievērojamu atrāvienu Vācijā populārākais sporta veids ir futbols, kas mediju sporta slejās aizpilda lielāko daļu no atvēlētājām pozīcijām. Vācijas basketbola izlases triumfs Pasaules kausa (PK) izcīņā izpelnījies vietējās preses uzmanību laikā, kad futbola izlase piedzīvo krīzi.

"Bild", "Die Welt", "Der Tagesspiegel" un citi lielākie Vācijas mediji izcēluši saulītē nacionālās basketbola komandas veikumu, kas pirmo reizi triumfēja Pasaules kausā, turklāt nezaudēja nevienā mačā. 

Vistuvāk zaudējumam Vācija bija ceturtdaļfināla spēlē pret Latviju, kad uzvarētājs tika izšķirts pēdējā metienā (Dāvis Bertāns netrāpīja uzvaru nesošo trīspunktu metienu). 

Vācija ir pazīstama kā futbola lielvalsts, taču nesenie notikumi ļāvuši spožajiem basketbola izlases sasniegumiem pārņemt vadību medijos. 

Foto: Ekrānšāviņš

Vācijas futbola izlase pēdējās piecās spēlēs nav spējusi izcīnīt nevienu uzvaru, kā rezultātā no galvenā trenera amata pildīšanas atbrīvots Hanss Dīters Fliks. Pēdējos piecos mačos četri zaudējumi un viens neizšķirts. 

Vācijas futbola valstsvienībai ir jūtamas problēmas, turklāt nākamgad šajā valstī paredzēts 2024. gada Eiropas čempionāta (EČ) finālturnīrs. 

Kamēr Vācijas futbola izlasē ir krīze, to veiksmīgi izmanot basketbola izlase, kas Pasaules kausā paveica vēsturisku sasniegumu. Deniss Šrēders tika atzīts par visa turnīra vērtīgāko spēlētāju jeb MVP.

Pasaules kausa finālā Manilā vācieši ar 83:77 pārspēja Serbiju, bet dienu iepriekš vēlā vakara stundā Vācijas futbola izlase ar 1:4 draudzības spēlē Volfsburgā kapitulēja Japānas valstsvienībai.  

Tas pirmdienas rītā spilgti tika ilustrētas Vācijas populārāko laikrakstu pirmajās lappusēs. Piemēram, "Bild", "Die Welt", "Der Tagesspiegel", "Rheinische Post", "Suddeutsche Zeitung" un "Hamburger Morgenpost", kā šīs dienas galveno akcentu lika uz Vācijas basketbola izlases triumfu, pievēršot uzmanību futbola un basketbola pretstatošajiem panākumiem.

Piemēram, "Der Tagesspiegel" savu pirmajā lapā vēstīja tā: "Triumfs un traģēdija. Vācijas basketbola valstsvienība sensacionāli izcīna Pasaules kausa titulu. Futbola izlases trenerim Hansam Dīteram Flikam pēc sagrāves pret Japānu ir jāatkāpjas."

Līdz šim Vācijas basketbola izlases labākais sasniegums Pasaules kausā bija 2002. gadā izcīnītā trešā vieta. Tagad triumfs ar uzvarēto/zaudēto spēļu bilanci 8:0.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu